Omakylä Vuolenkoski Oy

Omakylä Vuolenkoski on Suomen ensimmäinen kyläläisten itsensä omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö. Osakkaina yhtiössä on yhteensä 139 kylän vakinaista ja vapaa-ajan asukasta sekä yritystä. Omakylän tuotto jää kaikkineen Vuolenkosken kylän kehittämiseen, sen asukkaiden hyväksi.

Omakylä Vuolenkosken tarkoituksena on varmistaa ja kehittää kylällä toimivia palveluita, vankistaa sen asukasmäärää ja tukea elinkeinotoiminnan kehittymistä. Yksi toiminnan keskeisimmistä osa-alueista on Koskenrannan asemakaava-alue, jonka tonttien myynnistä Omakylä vastaa. Kunnallistekniikkaan yhdistetty asemakaava-alue muodostuu omakoti- ja rivitalotonteista, minkä lisäksi alueelle on kaavoitettu mahdollisuus vanhusten palvelukeskuksen rakentamiselle kuten kyläkeskuksellekin. Kevääseen 2016 mennessä kaava-alueelta on myyty neljä omakotitalotonttia ja sinne on rakennettu kaksi rivitaloa, joissa on yhteensä yhdeksän asuntoa. Lisätietoa myytävistä tonteista löydät Virran Tonttipörssistä.

Kyläpiste osoitteessa Vuolenkoskentie 1442 palvelee kylän infopisteenä. Kyläpisteen emäntänä toimii Tuire Nurmi, jonka tavoittaa aukioloaikoina numerosta 044 788 7878. Kyläpisteeltä yrittäjät voivat vuokrata toimitiloja. Tällä hetkellä Kyläpisteellä toimii säännöllisesti parturikampaaja Selina Mankki torstaisin, perjantaisin ja kerran kuussa lauantaina kello 9-17. Tiistaisin Kyläpisteellä toimii hieroja ja fysioterapeutti Heli Onikki. Kyläpisteeltä löydät myös kirjojen vaihtopalvelun.

Omakylä vastaa myös Ari & Mari - Vuolenkosken Nuorten Työpalvelusta, jonka tavoitteena on kehittää kyläalueen 14-19-vuotiaiden nuorten työelämätaitoja,. Työpalvelusta jokainen asukas, vapaa-ajan asukas tai yrittäjä voi tilata nuoren työntekijän esimerkiksi haravoimaan, leikkaamaan nurmikkoa, karsimaan taimikkoa, tekemään mökin keväthuollon tai muita töitä. Tilaukset voi jättää arijamari@vuolenkoski.fi / 044 980 4828.

Asumisen tapahtuma Tuu tupahan - kylätien tilat ja talot järjestetään toista kertaa 2.7. 2016 kello 11-16. Tapahtumassa on avoinna kylän koteja vanhasta kansakoulusta uusiin vapaa-ajan asuntoihin. Lisäksi sisustustori löytöjen laarit myllyn pihassa ja hyväntekeväisyyshuutokauppa klo 16.30.

Omakylä Vuolenkoski Oy hallinnoi myös kylän yrittäjien toimesta huhtikuussa 2016 lanseerattua visitvuolenkoski.fi-matkailupalvelua. Visitvuolenkoskesta löytyvät kylän matkailukohteet ja sen kautta jokainen yksittäinen matkailija tai ryhmä voi tehdä varauksen.

Omakylä Vuolenkoski Oy perustettiin syksyllä 2008. Yhtiön tunnuksen on suunnitellut professori ja graafikko Kyösti Varis Vuolenkosken talousalueen yritysten ja yhdistysten käyttöön. Yhtiö on matkansa varrella toteuttanut erilaisia projekteja ja yhdessä Iitin kunnan kanssa hoitanut Koskenrannan asemakaava-alueen muokkaamisen tonttikäyttöön. Omakylä Vuolenkoski hallinnoi myös vuosina 2012-14 toteutettua OmaVerkko-hanketta. Hankkeessa päivitettiin kylän internetsivusto www-vuolenkoski.fi. Sivusto ristittiin käyttöönoton yhteydessä Vuolenkosken Virraksi.

Ville Pisto pj. – Ari & Mari/ ville.pisto@vuolenkoski.fi 044 357 2082

Yhteystiedot

Omakylä Vuolenkoski Oy
pj. Ville Pisto
Vuolenkoskentie 1442
Huutotöyry
Suomi
044 788 7878
044 357 2082
Google Paikalliset

Tagit

kyläyhtiö, elinkeinoyhtiö, tontti, Kyläpiste