Maalla asumisen onni -sarjassa: Juu, Ei erakoitumisen pelkoa Vuolenkoskella

Maalla asumisen onni -sarjassa julkaistaan asumisen tarinoita vuolenkoskelaiseen tapaan, rempseän hyväntuulisesti ja turhia kainostelematta. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan sarjaa. On ilo esitellä kylää ja asumisen tarjontaa myös Sinulle, maalla asumisesta kiinnostuneelle kanssaihmiselle. 

 

Juu, Ei erakoitumisen pelkoa Vuolenkoskella

Avoin ja aurinkoinen suhtautuminen saa aikaan toveruutta. Se on erinomainen erakoitumisen estolääkitys.

 

Maaseudulle muutto on ollut tätänykyä kovassa nosteessa. Keskusteluihin on sen myötä noussut myös maallemuuton riskit. Kaupungeista muuttavat vanhemmat miettivät lastensa ystävyyssuhteita ja harrastusmahdollisuuksia. Tuleeko lapsistani maalla yksinäisiä, illat äidin helmoissa pyöriviä peräkammarin lapsia? Entä oma kaipaamani sosiaalinen elämä, kahvit kavereiden kanssa, hauska seura kalareissulla tai lenkkipolulla? Näiden kysymysten kanssa askarteleville voimme surutta tuoda huojennusta Vuolenkosken suunnalta. Otsarypyt suoriksi ja tännepäin!

Kylällä on paksu tukku tarjontaa, jonka kautta meillepäin muuttajat pääsevät halutessaan sutjakasti kiinni hyväntuuliseen seuraelämään. Avoin ja aurinkoinen suhtautuminen saa aikaan toveruutta. Se on erinomainen erakoitumisen estolääkitys.

Päiväkodin ja koulun portailla tapaa helpostilähestyttäviä vanhempia, ja henkilökunta on "mainiot tyypit oikeassa paikassa" -raskaansarjan huippuottelijoita. Päiväkodin, koulun ja vanhempien yhteistyö on soljuvaa, ja aidossa maalaiskoulussa on onnellista olla. Hyrinää. Kyllä, sitä se on. Hyvä henki ja yhdysluokat edesauttavat lasten ystävystymistä yli ikärajojen. Leikkikavereita, - ja myöhemmin niitä tsillailufrendei, löytyy omalta kylältä eikä tekemisen puutekaan ole riesana.

Päiväkoti ja koulu ovat vain yksi kyläpolku ihmisen tutustua ihmiseen. Mutta, että ei kaikkea kivaa yhdellä kertaa niin jatketaan harrastustarjonnasta, yrittäjyydestä, seuratoiminnasta, luontoelämyksistä, tapahtumista ja muusta puuhapöhinästä myöhemmin Maalla asumisen onni -sarjassa. 

Toki pikkuhoukuttimena jo tähän vinkki käydä kurkkimassa Vuolenkosken verkkosivujen ajankohtaista -palstaa. Sitä kun selaat eessuntaassun, pyörähdät menneiden talvienkin kuulumisissa, niin saat kiinni ympärivuotisesti tohisevasta meiningistämme. Näin lyhyen oppimäärän tutkintosi "Tee teikäläisestä meikäläinen" pääsee jo vallan vauhdikkaasti käyntiin.

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry