Maalla asumisen onni -juttusarjassa onnellista koulutohinaa

Maalla asumisen onni -sarjassa julkaistaan asumisen tarinoita vuolenkoskelaiseen tapaan, rempseän hyväntuulisesti ja turhia kainostelematta. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan sarjaa. On ilo esitellä kylää ja asumisen tarjontaa myös Sinulle, maalla asumisesta kiinnostuneelle kanssaihmiselle. 

 

Sarjamme edellisessä jutussa pyörähdettiin marjametsällä ja saatiin puolukan maku kielelle. Nyt harppaamme mättähältä toiselle ja kurkistamaan Vuolenkosken koulutohinaa. Haravat, hansat ja pipontupsakkeet heiluen koulun lapset ja aikuiset viettivät eräänä syysperjantaina ulkoilmapäivää pihasiivouksen merkeissä. Värikylläiset vaahteravanhukset olivat tuottaneet niin isommille kuin pienemmillekin puuhaajille tekemistä ja yhdessä tekemisen meininki vaikutti korkeatasoiselta. Itsetekemällä myös siivouksen tärkeys ujuttui oppilaiden mieliin. Pienetkin eleet ovat isoja kasvatuksessa luonnonsuojelun eteen.

No tottakai, ahkerat siivoojat toki palkittiin laavulla herkkuantimin. Punaisia poskia ja kilpalaulantaa kenen lehtikasa mahtoi olla suurin. Ihanaa, että koulupäivän voi viettää tälläkin tavalla!

Kaunis Vuolenkosken koulu on yli 90-vuotias ryhtikuningatar, joka suo lämminhenkiset puitteet lapsen aloittaa opintaipaleensa. Nyt ollaan aitojen perusasioiden äärellä. Mikä todella on tärkeää? Turvallinen ympäristö, taitavat opettajat, kivat ikätoverit, koulussa viihtyminen ja luonnonläheisyys. Kyllä, tätä kaikkea on kylämme onnellinen koulu. 

Lasten ulkoilupäivään löytyivät mitä parhaimmat maastot vain kolme rappusta Hop! alas koulun ovelta. Piha on suuri ja suojaisa, ja luonto sen ympärillä tutkittavaa täynnä. Monenmoista tonkimista ja kertakaikkisen ennennäkemättömiä löydöksiä pihasiivouksen lomassa saatiinkin kokea. "Hei tyypit! täällä on joku ihmetoukka, jolla on pää molemmissa päissä!"

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry