Välinevoimisteluryhmä aloittaa Vuolenkoskella to 4.2. - suunnatttu 2010-2015 syntyneille

Välinevoimisteluryhmä

Vuolenkoskella on tarkoitus laittaa pyörimään välinevoimistelu-harrastus helmikuun alusta lähtien. Ryhmä on suunnattu 2010-2015 syntyneille tytöille ja pojille.

Kokoontumispaikka: Vuolenkoski Areena

Aika: 4.2.2021 alkaen torstaisin klo 17.30-18.45, kesti 1h 15 min/harjoituskerta

Järjestävä taho: Areena Tuki ry, vetäjä Anna-Mari Finni

Maksu: 90kevätlukukausi

 

Hei!

Olen Anna-Mari Finni. Kylälle muutimme mieheni kanssa muutama vuosi sitten. Olen koko ikäni toiminut urheilun parissa, niin harrastajana, ohjaajana kuin valmentajanakin. Oma päätyöni on kuitenkin tällä hetkellä Lahdessa, jossa toimin Lahden poliisilaitoksella Ankkuri-tiimissä toisena rikostutkijana. Kyseinen tiimi työskentelee Päijät-Hämeen alaikäisten rikoksentekijöiden kanssa. Tämän työn ohella ohjaan liikuntaa Iitin kansalaisopistossa ja Heinolassa käyn mm. ohjaamassa jalkapallojunnuille voimistelua ja kehonhallintaa.

Oma kilpaurheilutaustani on alkanut ensin taitoluistelusta, jossa kilpailin noin 10 vuotta ja sitten siirryin nyrkkeilyyn, jonka parissa menikin seuraavat 10 vuotta. Harrastan edelleenkin aikuisten kilparyhmässä muodostelmaluistelua Lahdessa. Kaiken harrastamisen lisäksi olen suorittanut liikunnanohjauksen peruskurssin, mutta enemmänkin olen opiskellut valmentamista taitoluistelun puolella. Ennen kylälle muuttamista olen toiminut taitoluisteluvalmentajana kymmenisen vuotta Heinolan taitoluistelijoissa. Valitettavasti vaan jäähalli on nyt sen verran kaukana, että taitoluistelun valmentaminen on jäänyt vähemmälle. Tämän vuoksi voimistelun ohjaaminen Vuolenkoskella kiinnostaa kovasti. Voimistelu on itselleni tullut tutuksi taitoluistelun kautta, koska se on yksi osa harjoittelua.

Tarkoituksena on aloittaa ryhmä, jossa tavoitteena on kehittää kunkin lapsen omaa taitotasoa lähtötasosta käsin. Ryhmä eroaa siten merkittävästi esimerkiksi Kansalaisopiston järjestämästä Pomppiksesta, jota vedän. Pomppiksessa tavoitteena on yleisten liikuntataitojen harjoittelu, erilaiset hippaleikit ja ryhmässä toimiminen.

Alkavassa välinevoimistelussa lapselta itseltään toivotaan intoa voimisteluun, sillä harjoituskerta kestää 1h 15 min. Täten harrastus vaatii keskittymistaitoa, joka toki myös varmasti harjaantuu ajan myötä. Käytämme ryhmässä erilaisia välineitä kuten palloa, voimistelunauhaa, vannetta ja taitoluistelusta tuttua piruettilusikkaa. Tunneilla kehitetään lasten liikkuvuutta, tasapainoa ja lajinonomaista voimaa, jota saamme oman kehon painolla suoritetusta ketteryys- ja lihasvoimaharjoitteista. Opettelemme myös käsittelemään voimisteluvälineitä, yhdistelemällä niitä liikkeeseen ja tanssiin. Tarkoituksena on luoda harrastus, joka on tavoitteellinen ja joka johtaa taitotason kehittymiseen kuitenkaan hyväntuulisuutta ja leikkejä unohtamatta.

Ryhmä ei tähtää mihinkään kilpaurheiluun, mutta tavoitteenamme on tehdä ohjelma, jonka esitämme keväämmällä. Tämä tukee samalla ajatusta kehittyä ja tähdätä johonkin. Koen myös lasten kannalta tärkeäksi, että harjoittelu samalla suuntaa jotakin kohti.

Välinevoimistelutunnille tullaan vartalonmyötäisissä vaatteissa ja pitkät hiukset kiinni sidottuina. Erillinen voimistelupuku ei ole vaatimus, mutta vartalonmyötäinen vaatetus mahdollistaa liikkeiden ja ryhdin korjaamisen, jotta ohjaajana näen liikeradat. Välineiden hankkiminen omaksi ei ole pakollista, mutta Areenalle hankittavat välineet eivät välttämättä tule riittämään kaikille. Esimerkiksi lasten voimistelunauha tikkuineen maksaa noin 20 euroa ja vanne noin 20 euroa riippuen, mistä ne ostaa. Netistä löytyy paljon nettikauppoja, joista voi tilata. Myös Hollolassa toimiva Dinox myy lajiin kuuluvaa välineistöä.

Mikäli lapsi kiinnostuu kyseisestä harrastuksesta, toivon pikaisia yhteydenottoja minulle. Ilmoittautumisen jälkeen koti saa samalla tarkempaa tietoa välineistä, millaisia kannattaa hankkia.

ILMOITTAUTUMINEN MINULLE VIESTILLÄ TAI SOITTAMALLA MA 1.2.2021 MENNESSÄ!

Anna-Mari Finni

0404139922

 

Tiedotan tämän jälkeen ryhmään tuleville välineistä ja perustan ryhmän huoltajille Watsapp-ryhmän, jossa voin tarvittaessa tiedottaa myös muutoksista yms. Mikäli koronarajoitusten aikainen harrasteraja kymmenen ylittyy, sorvaan rajoitusten aikaiset kerrat sen mukaan esim. jakamalla ryhmää yms. Ketään ei jätetä harrastuksen ulkopuolelle, jos kiinnostuneita vain löytyy. Huom! Aiempaa voimistelutaustaa ei edellytetä.

 

Voimisteluterveisin,

Anna-Mari Finni

 

 

Areena tuki ry:n terveiset

Vuolenkoskelta on viime vuosien aikana käynyt useampi lapsi voimistelu-harrastuksessa Heinolassa. Koska Areena tarjoaa kotikylällä mitä mainioimmat tilat, syntyi tarve alkaa selvittää harrastuksen käynnistämismahdollisuutta Vuolenkoskella.

Samasta tarpeesta on kylällä aloitettu aikanaan mm. pianotunnit, useampi perhe kuljetti lapsia harrastuksen perässä kaupunkiin. Tarpeesta käsin alettiin selvittää soittoharrastuksen mahdollistamista Vuolenkoskella.

Areena tuki ry on ottanut toimintaa varten vastuuvakuutuksen ja ryhmätapaturmavakuutuksen. Tämä on yleinen harrastustoiminnassa käytössä oleva vakuutusmuoto ja se sisältyy kurssimaksuun.

Kurssin kestosta ei vielä ole tietoa, sillä osallistujamäärä ja sen myötä kurssimaksujen määrä määrittävät kuinka pitkän kurssin varoilla voidaan järjestää. Kurssin hinta on kovempi kuin esimerkiksi kansalaisopiston, sillä Areena on pienempi toimija emmekä saa toistaiseksi toiminataamme avustusta, vaan kaikki varat on kerättävä itse. Kurssimaksulla katetaan vakuutukset, ohjaajan palkka, palkanlaskentakulut ja muut maksut.

Kurssille tulee siten ilmoittautua mahdollisimman pian Anna-Mari Finnille, jotta voidaan tiedottaa kurssin kestosta, kuinka pitkän kurssin voimme järjestää.

Kurssimaksun eräpäivä tullaan laittamaan kurssin loppuun. Tämä sen vuoksi, että mikäli yksittäiset talouskunnat haluavat hakea tukea lasten harrastukseen erilaisten järjestöjen kuten Hope ry:n tai Pelastakaa lapset ym. järjestöjen kautta, on se ajallisesti mahdollista. Näistä löytyy netistä runsaasti tietoa, ja näitä kannattaa hyödyntää, jos tilanne vain edellyttää.

Kevään ryhmä on samalla eräänlainen pioneeri, jonka myötä saamme kokemuksia omalla kylällä liikuntatoiminnan ja harrastuksen pyörimisestä kokonaisuutena. Tavoitteena on toki saada toimiva konsepti, jota voisimme jatkaa syksylläkin. Näin vuoden kuluessa ehdimme myös Areena tuki ry:n toimesta selvittää mahdollisten avustusten saamista harrastustoiminnan järjestämiseksi, mikä voisi tulevaisuudessa huojentaa kurssimaksuja.

Mikäli konsepti saadaan toimimaan, ovat tulevaisuudessa kaikki erilaiset harrastekokeilut tervetulleita. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kylällä koetaan tarvetta jonkin harrasteen aloittamiseksi, voi asiasta kiinnostuneet selvitellä taustoja ja etsiä potentiaalista vetäjää, minkä myötä toimintaa voi alkaa koostaa. Nyt alkava välinevoimistelu-harrastus on työstetty juuri näin; asiasta kiinnostuneet perheet ovat tehneet selvitys- ja taustatyötä, etsineet potentiaalisen vetäjän ja olleet yhteydessä Areena tuki ry:hyn.

Liikunnan iloa!

Areena tuki ry

 

 

 

 

 

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry