2-4 vuotiaille suunnattu Naperojumppa alkaa Areenalla torstai-iltaisin

Naperojumppa

Ryhmä on suunnattu 2-4 -vuotiaille

Kokoontumispaikka: Vuolenkoski Areena

Aika: torstaisin klo 17-17.45, aloituskerta to 10.2.

Järjestävä taho: Vuolenkoski Areena Tuki ry

Maksu: määräytyy kävijämäärän mukaan

 

Vuolenkoski Areenalla on tarkoitus laittaa pyörimään uutena harrastemuotona Naperojumppa 2-4 -vuotiaille. Ryhmää tullaan pyörittämään samaan aikaan telinevoimisteluryhmän kanssa, joka kokoontuu Areenalla klo 17-18. Sali tullaan jakamaan kahteen osaan. Ryhmiä vetävät Anna-Mari Finni ja Emma Viita. Emma vetää pääsääntöisesti Naperojumppaa. 5 vuotta täyttävät nousevat harrastusta jatkaessaan joko väline- tai telinevoimisteluryhmään. On kuitenkin varmasti käytännöllisintä, että lapsi jatkaa Naperojumpassa aina kevät- tai syyskauden loppuun, ennen kuin siirtyy teline- tai välinevoimisteluun, mikäli harrastuspolkua halutaan jatkaa.

Tunneilla tehdään erilaisia liikunnallisia leikkejä ja harjoitteita, jotka tukevat lapsen monipuolista, motorista kehitystä.  Kaksi vuotta on alaikäraja ryhmään osallistuttaessa, mutta huoltajien on hyvä huomioida kunkin lapsen yksilöllinen kehitys. Aikuiset ovat tervetulleita voimistelemaan lapsen kanssa tunneille, jos aikuinen kokee sen lapsen kannalta hyväksi. Aikuisen tehtävä tunnilla on olla mallina ja kannustajana lapselle. Jos lapsi jää tunnille ilman aikuista, aikuinen huolehtii lapsen vessakäynnit ennen tunnin alkua ja hänen tulee huolehtia lapsen huolellinen käsienpesu.  Tunnilla ollaan paljain jaloin tai tossuilla. Vesipullon voi halutessaan ottaa mukaan. Aikuiset käyttävät tunneilla maskia.

Ensimmäisen kerran voi tulla kokeilemaan. Toisella kerralla sitoutuu kurssimaksuun.

 

Hei!

Olen Anna-Mari Finni. Kylälle muutimme mieheni kanssa muutama vuosi sitten. Olen koko ikäni toiminut urheilun parissa, niin harrastajana, ohjaajana kuin valmentajanakin. Oma päätyöni on kuitenkin tällä hetkellä Lahdessa, jossa toimin Lahden poliisilaitoksella Ankkuri-tiimissä toisena rikostutkijana. Kyseinen tiimi työskentelee Päijät-Hämeen alaikäisten rikoksentekijöiden kanssa. Tämän työn ohella ohjaan liikuntaa Iitin kansalaisopistossa ja Heinolassa käyn mm. ohjaamassa jalkapallojunnuille voimistelua ja kehonhallintaa.

Oma kilpaurheilutaustani on alkanut ensin taitoluistelusta, jossa kilpailin noin 10 vuotta ja sitten siirryin nyrkkeilyyn, jonka parissa menikin seuraavat 10 vuotta. Harrastan edelleen aikuisten kilparyhmässä muodostelmaluistelua Lahdessa. Kaiken harrastamisen lisäksi olen suorittanut liikunnan ohjauksen peruskurssin, mutta enemmänkin olen opiskellut valmentamista taitoluistelun puolella. Ennen kylälle muuttamista olen toiminut taitoluisteluvalmentajana kymmenisen vuotta Heinolan taitoluistelijoissa. Valitettavasti vaan jäähalli on nyt sen verran kaukana, että taitoluistelun valmentaminen on jäänyt vähemmälle. Tämän vuoksi voimistelun ohjaaminen Vuolenkoskella kiinnostaa kovasti. Voimistelu on itselleni tullut tutuksi taitoluistelun kautta, koska se on yksi osa harjoittelua.

Vedän voimisteluryhmiä, joissa tavoitteena on kehittää kunkin lapsen omaa taitotasoa lähtötasosta käsin. Ryhmät eroavat siten merkittävästi esimerkiksi Kansalaisopiston järjestämästä Pomppiksesta, jota vedän. Pomppiksessa tavoitteena on yleisten liikuntataitojen harjoittelu, erilaiset hippaleikit ja ryhmässä toimiminen.

Vastuuopettaja:

Anna-Mari Finni

0404169922

ammi.finni@gmail.com

 

Hei!

Olen Emma Viita. Olemme perheemme kanssa muuttaneet kylälle 2020 marraskuussa. Perheeseeni kuuluu mieheni Jarkko ja 2-, 5- ja 6-vuotiaat lapset. Olen koko ikäni harrastanut monipuolisesti eri lajeja, joista pidempiaikaisia olivat uinti ja hiihto. Hiihdossa kilpailin kansallisella tasolla yli 10 vuotta. Liikunta on kulkenut vahvasti mukanani kaikissa elämänvaiheissa ja siitä on tullut elämäntapa koko perheelle. Liikunta ja varsinkin lasten liikkuminen on lähellä sydäntä ja siksi onkin mukava päästä edistämään liikuntaa nyt myös täällä kylällä.  

 

Apuohajaaja: 

Emma Viita

044 023 2004

emmailona.viita@gmail.com

 

Areena tuki ry:n terveiset

Vuolenkoskelta on jokunen vuosi sitten käynyt useampi lapsi voimisteluharrastuksessa Heinolassa. Koska Areena tarjoaa kotikylällä mitä mainioimmat tilat, syntyi tarve alkaa selvittää harrastuksen käynnistämismahdollisuutta Vuolenkoskella.

Samasta tarpeesta on kylällä aloitettu aikanaan mm. pianotunnit, useampi perhe kuljetti lapsia harrastuksen perässä kaupunkiin. Tarpeesta käsin alettiin selvittämään soittoharrastuksen mahdollistamista Vuolenkoskella.

Areena tuki ry on ottanut toimintaa varten vastuuvakuutuksen ja ryhmätapaturmavakuutuksen. Tämä on yleinen harrastustoiminnassa käytössä oleva vakuutusmuoto ja se sisältyy kurssimaksuun.

Teline- ja välinevoimisteluryhmät on saatu kylällä pyörimään onnistuneesti. Nyt olisi vuorossa kokeilla pienemmille tarkoitettua Naperojumppaa, jonka tavoitteena on kehittää lapsen motorisia taitoja monipuolisesti leikkien ja liikunnallisten harjoitteiden kautta.

Kurssin kestosta ei vielä ole tietoa, sillä osallistujamäärä ja sen myötä kurssimaksujen määrä määrittävät, kuinka pitkän kurssin varoilla voimme järjestää. Kurssin hinta on huomattavasti korkeampi kuin esimerkiksi kansalaisopiston, sillä Areena on pienempi toimija. Kurssimaksulla katetaan vakuutukset, ohjaajien palkat, palkanlaskentakulut ja muut maksut. Esimerkkinä kevät 2021, jolloin teline- ja välinevoimisteluryhmiin (yhteen ryhmään) osallistuminen maksoi 90€.

Kurssimaksun eräpäivä tullaan laittamaan kurssin loppuun ja sen suuruudesta tullaan ilmoittamaan heti, kun tiedetään, kuinka monta lasta harrastuksen aloittaa ja minkä pituisen kurssin voimme kulut huomioiden järjestää. Areena tuki ry ei tavoittele toiminnalla voittoja, vaan yhdistys on perustettu hallinnoimaan liikuntahalliin liittyvää kululiikennettä (kuntosalikorttien myynti ja vuosittaisen kylän käyttökulun maksu kuntaan 4000€ + alv), vastaamaan välinehankinnoista ja edistämään eri ikäryhmien liikuntaa.

On hyvä huomioida, että yksittäiset talouskunnat voivat hakea tukea lasten harrastukseen erilaisten järjestöjen kuten Hope ry:n tai Pelastakaa lapset ym. järjestöjen kautta.

Nyt keväällä alkava Naperojumppa on kokeilu, jonka toivotaan saavan jatkoa syksylläkin.  Mikäli konsepti saadaan toimimaan, ovat tulevaisuudessa kaikki erilaiset harrastekokeilut tervetulleita. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kylällä koetaan tarvetta jonkin harrasteen aloittamiseksi, voi asiasta kiinnostuneet selvitellä taustoja ja etsiä potentiaalista vetäjää, minkä myötä toimintaa voi alkaa koostaa. Välinevoimistelu-harrastus on työstetty juuri näin; asiasta kiinnostuneet perheet ovat tehneet selvitys- ja taustatyötä, etsineet potentiaalisen vetäjän ja olleet yhteydessä Areena tuki ry:hyn.

Liikunnan iloa!

Areena tuki ry

 

(Uutiskuva: välinevoimisteluryhmä)

 

 

 

 

 

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry