Nuppulan konemessut olivat ikimuistoiset!

Nuppulan tämän syksyn vanhempainillasta se ajatus lähti. Vanhempainillassa me vanhemmat saimme kuulla monia hulvattomia esimerkkejä siitä, kuinka kovasti päiväkotimme pikkuväki onkaan innostunut ja kiinnostunut koneista. Puurekan ohi ajaessa pihamaalta kuuluu huuto kuin yhdestä suusta "REKKAA" tai traktorin ohi ajaessa tulisi päiväkodin ohjaajan olla tietoinen siitä, kenen traktori tämä on, mitä perässä olevalla työkoneella tehdään ja niin edelleen. Traktorin merkki jo monesti tunnistetaankin, vaikka ikää olisi vasta pari vuotta. Samoin koulun ja Nuppulan talonmiehen, Taunon auratessa teitä tai ajaessa nurmikkoa on monen pienen päiväkotilaisen päivä pelastettu. Tällöin saattaa puolestaan kuulua huudahdus "Nuppulan Tane, moi".

Vanhempainillassa syntyi leikkimielinen heitto, että Nuppulan lapsillehan pitäisi järjestää ihan ikiomat konemessut. Ja siitä se ajatus sitten lähti. 

Viime viikon keskiviikkona 18.10.23 ei meinannut lapsukaisten aamupuuron lusikoiminen onnistua, kun katse siirtyi tuon tuosta keittolan ikkunaan, kun pihaan pikkuhiljaa kerääntyi eri ikäisiä traktoreita työkoneineen, kaivureita, kuorma-autoja ja ihan oikea puurekka kuormansa kera. Keittolasta kuului iloinen kiljahdus "REKKAA". Vuolenkosken vanhempainyhdistys, vanhemmat, Vuolenkosken VPK, Nuppulan väki sekä paikalliset viljelijät ja koneyrittäjät järjestivät lapsille ikimuistoisen aamupäivän koneiden parissa. Työkoneiden omistajat olivat esittelemässä koneita ja vastaamassa lapsien kinkkisiin kysymyksiin. Koneiden kyytiin pääsi istuskelemaan ja kääntämään rattia. Työkoneiden lisäksi palokalusto oli esille ja sitä olivat Tauno ja Lauri esittelemässä. Lasten kutkuttava jännitys ja innostus oli käsin kosketeltavaa! Myös koulun väki tuli koneisiin tutustumaan.

Päivän kruunasi vanhempien ja Vanhempainyhdistyksen kokoama välipalahetki. Välipalahetken yhteydessä lasten ja vanhempien toimesta muistettiin myös herkkukorilla pitkäaikaista talonmiestä Taunoa, joka on sellainen arjen apu, hiljainen, ahkera uurastaja, lasten idoli sekä aina auttamassa. Lapset olivat yhdessä piirtäneet kortin ja vanhemmat koonneet herkkuja koriin. 

Lämmin kiitos kaikille vanhemmille, Vanhempainyhdistykselle, VPK:lle, koneiden esittelijöille ja Nuppulan väelle! Päivä oli ikimuistoinen ja siitä on kotona puhuttu. Kuten välipalahetken yhteydessä useampi kommentti oli, "Tulikohan tästä nyt perinne?"

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry