Vuolenkosken Kesätorilla on tunnelmaa!

Mistä on kesätori tehty?

Kylän kesä sai leppoisahenkisen startin ensimmäisen kesätorin merkeissä viime lauantaina 31.5. Toritunnelma rakennettiin elementeistä, jotka eivät jättäneet ketään kylmänkarheaksi.  Vaan mitä ovat nämä maalaismarkkinaperinteitä kunnioittavat rakennusaineet?

  1. Ne ihmiset. Kesän avaajat. Jo varhaisesta linnunlaulamasta torille kokoontui uutta ja vanhaa kulkijaa. Hiljalleen kojut nousivat omille paikoilleen ja kahvilan aamuterhakat pistivät putiikkinsa pystyyn. Pysyvän perinteen mukaisesti torimyyjille tarjottiin kauden aloittajaisiksi täytekakkukahvit. Suuri yleisö valui rantaan kymmenen aikaan. Niin vellikello taas kilahti ja kaupankäynti käynnistyi. Torille tultiin tapaamaan veikkoset, naikkoset ja kylänmiehet. Miten talven jälkeen oli sentään mukava nähdä ja kuulumiset vaihtaa!

Tuttuja hymyjä etsivät ja toripöytien antimia tarkastavat katseet pälyilivät ylt´ympäriinsä. Odottava olemus huokui kävijästä jos toisesta, kukkamekkoisista koulunsa päättäneistä puhumattakaan. Puheenjorinat aidasta ja aidan seipäästä sekä polvitaitteesta asti kumpuava naurunrytke – ne ovat kesätorin merkkipiirteitä.

  1. Kahvi ja tuore vehnänen. Kahvila tuo pitkinpoikin käyskentelevän torikansan yhteen. Tuoksuva tiskin anti ja kohtelias asiakaspalvelu houkuttelevat jonon jatkoksi ja pöytäseurueisiin. Samassa pöydässä tutut, vieraat ja kohta jo toisiinsa tutustuneet maistelevat sen seitsemän sortin kahvileivät ja tietenkin santsikupilliset suolapalan ja sokerisenkin painikkeeksi. Siinä ilmaa ja aidanseivästä ihmetellessä katsotaan mitä koreihin ja nyssäköihin on löydetty.

”No saiko tinkiäiset tuulta siipiensä alle vai tuliko kananlento?” ”Kaikki meni ja halvalla lähti, mutta minkäs teet!” Matille tehtiin ahkerasti tilaa kukkaroon. Käsitöitä, yrttejä, kotileivonnaisia, puutöitä, lihatuotteita, lakritsia – ja sitten jo puolison ikeen alla kirstu kiinni ja nyörit tiukalle.

  1. Laulu ja soitanta. Musiikki kuuluu tottakaimaisesti torille! Tunnelmaa lauantaina ekstrasi paikkakunnan oma kesämies-trubaduuri Sepi Hilska haitarikumppaneineen. Kevyet rallit saivat kontrastia vahvalla äänellä kajautetusta Oo-soole-miiosta. Vettä pitkin laulu soljui pitkälle Heinolan suuntaan. Kuulijakunnassa poljenta lähti helposti käyntiin, päät keinahtelivat puolelta toiselle ja ottipa jokunen sulosäveliä kiinni silmät ummistettunakin.

 

Kuulkaa tulkaahan taas tulevinakin lauantaina hamstraamaan toriatmösfääriä – se on lämmintä kuin Konnivedeltä tuulahtava kesäilma!

Lisätietoa Kesätorin omilta verkkosivuilta.

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry