Henkilökuvassa Sepi Hilska

Kun paikkakunnalta löytyy näin hienoa persoonallisuutta on syytä ottaa kynä käteen ja kirjoittaa.

Vuodesta 1983 Vuolenkosken kyläilmapiiriä siemaillut Sepi Hilska on musiikkimiehiä ja taiteellinen sielu. Sellainen introvertti, joka saa voimansa luonnosta ja mökkeilyn hiljaiselosta, mutta toisaalta iskee virtakipinää kesäteatterin lavalla ja laulukeikoilla.

Oma yhtye ja Honkalinnan ”Kyllä näppiskansa tietää” -teatteri ovat kaivattua vastapainoa rauhaisalle luonnossa kuljeskelulle.  Soutuvenho lipuu kesäaamuneljän usvassa kohti kanjoneita, joihin ei moottoreilla pääse. Syksyisin takakontin täyttävä, pyykkikoritolkkuinen sienisaalis saa ihmisen tuntemaan voimakasta hyvää oloa.

Sairaalatekniikan parissa vietetyn pitkän työuran jälkeen kanssakäynnin harrastuneisuus kohentuu kultturellisti, mutta myös jokakesäisen pilkkuun-asti-paikallisessa -perinteen puitteissa. Tästä miehestä löytyykin monipuolisesti monia puolia eikä musikaalinen lahjakkuus ole niistä ollenkaan vähäisin. Sepin ääninäytteistä saimme nauttia Vuolenkosken kesätorikauden aloittajaisissa, kun repertuaarilaarista löytyi niin tanssittavaa kuin kuunneltavaakin. Juhannustorilla kylän rannassa 20.6. ja iltatorin 16.7. aikaan on Koskipirttikeikan buugissa lisää tarjolla. Kaikki kuulolle ja tanssikenkä jo kiillotukseen!

Musiikista keskusteltaessa syttyy erityinen valo Sepin silmäkulmaan, asento oikenee jakkaralla ja puheessa on suodattamatonta kuplintaa. Tämän 60-vuotiaana musiikin löytäneen laulajan mielessä soi 30-luvun sävelkulku, joka symbolisoi entisiä hyviä aikoja. Klassinen ja hengellinen luonnistuu siinä missä perinteiset iskelmärallitkin. Ääni riittää tulkitsemaan Laatokat, Sunnuntait ja muutkin uljaat yksinlaulut. Toivottavasti olitte kuulolla, kun torin rannassa kajahti oo-soole-miiot naapuripitäjiin asti. Sepi Hilska yhtye kertookin itsestään, kuinka ohjelmisto kattaa mm. operettisikermästä iskelmään ja vakavahkosta tanssin kautta menomusaan.

Yhtye on kysyttävissä pienille ja suurille esiintymisille, johon saatesanoiksi kirjoitettakoon orkesterin esitteestä löytyvä nautiskeluasenne:

”Toimintamme lähtökohta on iloita ja tuottaa iloa asiakkaillemme. Tästä johtuu myös asiakasystävällinen hinnoittelumme, emme ole liikkeellä bisnesmielessä vaan todellakin nauttimassa musisoinnista!”

 

Ja niin lähti tämä taivaanrannan maalari kohti lehteen puhjenneita mökin mantuja. Polkupyörä vei kulkijaa ja taisi tuo hyräillä Merikantoa mennessään.

 

Yhteydenotot: Sepi p. 040 752 4146, seppo.hilska(at)phnet.fi.

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry