Mankelimatkat saavat jatkoa!

Heinäkuun 17. päivä starttasi kioskilta ensimmäistä kertaa uudentyyppinen, ”vuolenkoskimainen” seuramatkojen muoto; Mankelimatkat! Liikkeellä oli liki 20 polkijaa vanhoilla mankelipyörillä.

Seuramatkalaisten toiveesta mankeleilla lähdetään polkemaan uudemman kerran, mutta tällä kertaa suuntana on Koskenniska. Seuramatka starttaa lauantaina 2.8 tuttuun tapaan taas Vuolenkosken kioskilta klo 16. Mukaan voi lähteä omalla pyörällä tai sitten nostalgisesti lainamankelilla, kuten moni innokas kokeilikin viime kerralla ja totesi ”mummopyörien” olevan oikeinkin mukavia ja helppoja ajettavia. Erityisesti ajoasentoa kehuttiin.  Lisäksi kahdelle nopeimmalle varaajalle on mahdollista testata tandempyörää, joten ilmoittautua kannattaa pikaisesti! Myös perheen pieni väki on mankelinmatkoille erittäin tervetullut, sillä meillä on varattuna pari kappaletta lasten pyörävaunuja, joissa kahdelle pikkumatkustajalle paikat ja vyöt. Lasten pyöriä meillä ei valitettavasti vielä ole, mutta jos tarvetta olisi, niin laitathan asiasta viestiä ja saata asia järjestäjien tietoon, niin teemme parhaamme järjestääksemme sopivan kokoisen pyörän.

Järjestetyn seuramatkan pituus on n. 20 kilometriä, mutta koko matkaa ei tarvitse taittaa fillarilla, tarkoituksena on taittaa osa matkasta legendaarisesti traktorikyydillä. Mankelimatkoilla ei pyöräillä hiki hatussa, vaan nautiskellaan suven tuoksuista ja maisemista yhdessä kurvaillen. Niinpä matkan aikana kerrotaan mukavia tarinoita matkan varrelta menneiltä vuosilta ja miksei näiltäkin päiviltä.

Ensimmäisenä pysähdys on entisellä Koskenniskan koululla, joka tunnetaan nykyisin majoitusta tarjoavana Koskivaaran kouluna. Koulun emäntä Merja Vainio on luvannut esitellä meille Koskivaaraa. Koululta matkaa jatkuu Kömmistöntietä eteenpäin ja teemme pienen pyrähdyksen Hakamäen tilan pihapiirissä piipahtaen, jossa on aikoinaan kuvattu elokuva, Koskenkylän laulu. Raija ja Heikki ovat luvanneet tarjota meille Bella Villassa maittavan keittoaterian, jonka päälle juomme vielä kaffeet Heikin leipoman piirakan kera, joka onkin seuraava kohteemme. Kun olemme saaneet vatsat täyteen matkaamme ”pois maailmast` Kalaksuve”, kuten kalaksuelaisilla on tapana sanoa. Pääsemme tutustumaan Hautalan perinnemiljööseen tilan isännän Aimo Mäkelän johdolla.

 

Mankelimatkojen seuramatka maksaa 22€ aikuisilta, 11 € 7-15-vuotiailta ja alle kouluikäiset pääsevät ilmaiseksi. 15 ensimmäistä ilmoittautunutta pääsee mukaan. Varaa siis pian paikkasi! Mankelimatkojen tuotto käytetään kylän kehittämiseksi.

Hintaan sisältyy käyntikohteiden kierrokset, keittolounas ja kahvit.

 

Nyt kaikki rohkeasti reissuun mankelilla; ne on jo testattu ja hyviksi havaittu!

Oma juomapullo vain mukaan ja menoksi.

 

Ilmoittautua voit puhelimitse:

040 7705987 , Johanna

050 564 2671, Paula

tai sähköpostitse 

omaverkko@vuolenkoski.fi

ilmoittautumiset viimeistään ke 30.7.

Ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot.

 

Mankelimatkat järjestää Omakylä Vuolenkoski.

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry