Aprilli on täällä - Tervetuloa pönttöpuuhiin!

Muistutuksena vielä kaikille kotitimpureille ja pellepelottomille tämän päivän mukava pönttötempaus! Nähdään kiskalla! ...ei, tämä ei ole jekku ;)

 


Lintu etsii kotia vuoden kylästä. Saisi olla järvenrantamaisemalla ja mielellään leppoisien naapurien lähituntumassa. Yksilöllinen yksiö, kotoisa kaksio tai jos sopiva löytyy niin retevä rivi- tai kerrostalokin voi tulla kyseeseen. Niin, ei tiedä sanoa miten sitä poikuetta kehkeentyy ja hyvä on olla vierasneliöitäkin.

 

Kylänranta saatiin talkoohengellä raivatuksi ja nyt pöntötetään avarretun lämpäreen puut pikku- ja vesilintujen iloksi, kiskan terassilla kahvittelevien ja kesätorille käyskentelevien riemusta puhumattakaan. Monioktaavista acabellaa unpluggina luvassa!

Nikkaroi, tuunaa tai uusioi linnunpönttö ja tuo se mukanasi todellakin näkemisen arvoisen paikan, Vuolenkosken kesäkioski Kaffin paikan avajaisiin aprillipäivänä 1.4. kello 10-18.

Kiskalle tuodaan tikkaatkin, joten kaikki korkeita paikkoja pelkäämättömät, käykäähän ripustamassa oma lintukotonne sopivaksi katsomaanne puuhun. Kuvaus omasta aikaansaannoksesta yhteystietoineen tulee jättää kiskalle kello 18 mennessä (toki matti- ja maijamyöhäiset ehtivät vielä pääsiäisen pyhinäkin), sillä erikoisesti komein pönttö ansaitsee tietenkin palkinnon. Pöntöt on luvannut tuomaroida kesäkiskan uusi yrittäjä Marika Lääveri.

Marika on kioskin kävijöille tuttu menneiltä kesiltä ja sokerimunkkitaiturinakin hänet laajalti tunnetaan. Kipinä kiskayrittäjäksi syttyi, kun tilaisuus tarjoutui ja miksikäs ei, sillä aito ”Pidän tästä työstä!” tulee hymyilevän Marikan suusta.

Tyystin uuden ilmeen saaneen kioskin hyväntuulisella tätillä on monenlaista kokemusta ja kiinnostuksen kohdetta, joista ammentaa asiakkaidensa iloksi. Yli 20 vuotta kauppatöissä on tuonut pontevaa kokemusta kaikenlaisista kaupan alan askareista. Käsityöt ja lukeminen kuuluvat eläin- ja lapsirakkaan ja erityistä värisilmää omaavan pönttötuomarimme lempipuuhiin - silloin kun on aika töiltä huilata. Ja se leipominen, se on Marikan mielestä parasta!

Tulevana kesänä tullaan kirjavan kukertavalla kioskilla nauttimaan keittolounasta aina maanantaisin ja torstaisin. Perjantai on puolestaan pizzapäivä. Suuresta jäätelötiskistä pyöritellään monen sortin palloja ja kahvin kanssa on tarjolla tuoretta kahvileipää ja sämpylöitä, päivittäin ja paikan päällä leivottuna. Tuoretta tarjolla siis myös avajaisissa,

joten

kaikki aprillipäivänä kululle kohti kiskaa! Tervehditään ilolla uutta kiskan tätiä ja tehdään pöntöistä silmää&mieltä ilahduttava asuntonäyttely, joka saa niin mantereelta kuin järveltä päin päät kääntymään, ihmetyksen ilmoille ja suut hymylle!

 

Ps. Jos et ehdi aprillina virityspuuhiin niin käy toki pääsiäisen aikana (tai kevväämmälläkin) kiipeämässä pönttöinesi vielä vapaana olevaan rannan puuhun!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry