Joulukoristeet tuovat rakkaita muistoja mukanaan

Elävän joulukalenterin luukussa 23 muisteltiin joulukoristeisiin liittyviä tarinoita ja tunteita. Tässä muutamia mukavia muisteloita kuvien kera.

 

Lankatonttu

 

37-vuotias lankatonttu on BellaVillan aarre!

Helsingissä Naisten joulumessuilta löytyi vuosien kuluessa monenmoisiajoulukoristeita, mutta meitä veti puoleensa punaiset, harmaat, vihreät lankatontut, joilla jokaisella on oma luonne.

Töpsykkä varmaan tuntee tonttuystävämme ja hänellä on varmaan paremmat tiedot Tuhelosta, joka on edelleen täynnä intoa, erittäin tomera ja puuhakas.

 

 

 

 

 

Enkelikello

Lapsuuden jouluun kuului aina paljon tuoreita hedelmiä, piparkakkuja, piparkakkutalo ja tietenkin enkelikynttelikkö.

Muistan pienen lapsen ilon, kun tämä Ruotsista ostettu ihanuus  alkoi vinhaa vauhtia pyöriä kynttilän liekkinen luodessa loistettaan enkelin siipiin. Kilkatus oli vertaansa vailla ja taidettiinpa enkeleille antaa hieman lisävauhtiakin, kunnes yleensä äitini tämän leikin lopetti.


Alkuperäinen on vielä tallessa, tämä kuvassa oleva on uudempi ruotsalainen versio. Näin nämä 60-luvun joulumuistot yhä elävät!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joulutähti-kasvi

Vaikka joulutähti ei ole koriste-esine, se silti on yksi tärkeimmistä joulukoristeista. Lehtien kaunis punainen väri tumman vihreitä lehtiä vasten saa hymyn huulille. Kasvi, joka kukkii pimeään aikaan ja saa värinsä pimeydestä, sopii jouluun. Se muistuttaa ilosta ja rauhasta, jota jouluna juhlitaan.

 

 

 

Paperitähti

 

Rakkaimpien joulukoristeiden aarteistosta löytyy paperitähti, joka on yhtä aikaa muisto hurjilta nuoruusvuosilta reppureissaajana ja suomalaisjouluista maaseudun sysirauhassa.

Paperitähden esiin kaivaminen huolellisesti kääritystä paketista on jokavuotinen merkki jouluvalmistelujen aloittamisesta. Tarkkaan harkitusta ja vuosittain vaihtuvasta  sijainnistaan käsin se tuo lämmintä valoa talonväen joulutouhuihin. Joulunajan tietää päättyneen meilläkin, missä joulua yritetään aina venyttää pitkälle tammikuuhun, kun tähti ei enää loista ikkunastamme kotiinpalaajalle tai ohikulkijalle.

Kummasti on tähden kirkas keltainen pitänyt pintansa ja saumat kestäneet vuosien saatossa ja jos tähti tästä alkaa haalistumaan tai ratkeilemaan niin kyllä väritämme, teippaamme ja liimaamme sen uudestaan loistoonsa.

 

 

 

Jouluenkeli

 

Tämä enkelikoriste on lähettänyt lentosuukkojaan jo 20 vuotta. Pikkuruinen koriste on lahja ystävältä ja sillä on ihmeellinen taito saada ihminen pysähtymään, hengähtämään. Se osuu silmään porstuasta peräkammariin joulukiireessä viilettäessä, saa ottamaan askeleen taaksepäin ja vastaamaan suukkoon. Tänä vuonna enkeli löysi paikkansa ulko-oven kranssista. Siinä se tervehtii lämmöllä oveen kolkuttajaa ja taitaapa aattoiltana joulupukkikin suukon saada...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry