Niitä tulikin 120!

Se on siinä, Vuosi 2017! Tuo kauan odotettu ja monin juhlallisin menoin eletty ja koettu.

Mitä vuosi 2017 toikaan tullessaan Vuolenkosken kylätoiminnoissa? Vuoden alussa Vuolenkoskella repäistiin käyntiin tavoite järjestää 100 tapahtumaa ja tempausta Suomen juhlavuoden kunniaksi. Tavoitteeseen päästiin. Innostuksen kasvettua loppuvuotta kohden tuo pyöreä luku pääsi kasvamaan vielä kahdellakymmenellä. Meni yli, mutta menköön. 

Tapahtumat pitivät sisällään sitä aitoa ja ainutlaatuista kylätunnelmaa, jota suomalainen maaseutu kaikessa komeudessaan edustaa, vuolenkoskelaisin maustein höystettyinä. 

Oli talvisia tempauksia, perinteisiä kesätoreja, Vetokisat, luontopolkuja, Pop up -kahviloita, liikuntahallitalkoita, elokuvailtoja ja elävä joulukalenteri. Kymmenissä tapahtumissa ja tempauksissa kartutettiin Vuolenkosken kylän omarahoitusosuutta liikuntahallihankkeeseen. Yhdessä tehtiin, yhdessä koettiin, yhdessä onnistuttiin. Lämmin kiitos Sinulle, joka olit mukana elämässä, tekemässä ja kokemassa näitö hetkiä kylän väen kanssa. 

Kokonaiseen tapahtumalistaukseen pääset oheisen linkin kautta:

http://www.vuolenkoski.com/fi/tapahtumat/satatapahtumaakylalla2017

Muistatko vielä, mistä aloitimme Vuolenkoskella yhteisen juhlavuoden? No se oli tietenkin se jääsaunan rakentamistempaus, jonka Purhon veljekset loihtivat kylän rantaan. 

 

Ja sitten me luisteltiin liikuntahallin hyväksi!

 

Perinteinen kesätori, iloisia kohtaamisia. 

Liikuntahallitalkoot olivat tärkeä osa juhlavuotta ja niiden parissa touhuttiin usein. Kuvassa maanajotalkoot, jotka aloittivat kylän virallisen rakennusosuuden kesäkuun 10.päivä, kun pintamaan poisto alkoi.

Vetokisoja ennakkotunnelmoitiin lasten traktorimarssilla. Aivan huikea tapahtuma. Kuvassa joukko tulevia Vuolenkosken liikuntahallin käyttäjiä.

Kolmatta kertaa Vuolenkoskella järjestetyt Vetokisat 22.7. keräsivät suuren suosion. Vetokisojen avulla kartutettiin jälleen kylän omarahoitusosuutta monitoimihallia varten. 

Vuolenkosken kylällä oli suuri kunnia ottaa vastaan opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, kun kylä oli kutsunut ministerin liikuntahallin peruskiven muuraukseen lokakuussa 24. päivä. Ilmassa oli suuren kansanjuhlan tuntua. 

Kylän toimesta järjestettiin kiitoskahvit kyläkoulun eläköityneelle rehtorille Jussi Mennulle. Joukko Jussin entisiä oppilaita saapui laulamaan entiselle opettajalleen yllätykseksi. 

Elävä joulukalenteri 2017 päätti yhteisen juhlavuoden ja sadan tapahtuman ketjun.. Paitsi, että tiivistahtisen vuoden myötä tapahtumia rustaantuikin kasaan peräti 120! 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry