Koko kylä liikkuu -päivän ohjelmasta löytyy liikunnan iloa kaikenikäisille

Vuolenkosken liikuntahalli eli Vuolenkoski Areena avattiin juhlallisesti ja komiasti perjantaina 7.9. Nyt on siis tilat oikein virallisesti vihitty ja avattu! Vaikka halli onkin jo kovassa käytössä koululaisten, Nuppulan väen ja viikoittaisten harrastusten merkeissä, pääsemme syyskuun 23. päivä koko kunnan ja lähiseudun voimiin vihkimään tilat myös ihka ensimmäisen tapahtumapäivän muodossa, kun Vuolenkoski Areenalla tempaistaan hyvinvoinnin hyrinää pursuava teemapäivä, joka kulkee nimellä Koko kylä liikkuu.

Vuolenkoski Areenalla on luvassa liikunnan iloa, kenties muutamia hikipisaroita ja ennen kaikkea sitä messevää kyläfiilistä upouudella liikuntahallilla ihan kaikenikäisille. Tuokioihin osallistuminen on ilmaista, sillä kyläalueen seurat ja yrittäjät ovat olleet näitä hetkiä sponsoroimassa, kuten päivän ohjelmasta voi huomata. Lämmin kiitos kaikille sponsoreille, Aitotaimenelle, Iitin kunnalle, Kilkkilän Farmille, Kirille, Koskeniskan Martoille, Käsityökahvila Peurankellolle, Liisa Kuoppamäelle, Maaseutuseuralle ja Vuolenkosken Kyläyhdistykselle!

Jumppatuokioiden osalta päivä alkaa riemukkaasti lapsille suunnatuilla tuokioilla; Mian tanssituokiolla ja Riitan Liikkiksellä. Toki muihinkin tuokioihin voivat lapset osallistua vanhempien arvion mukaan. Päivä jatkuu tästä päivän kenties tehokkaimmalla puolituntisella, kun Riitta laittaa lähitienoon tosinaiset ja -miehet koville Kylän Tehohiit -tuokion merkeissä. Ihanien hikipisaroiden jälkeen kroppaa voikin lepytellä lattarirytmien tahtiin Mian ohjauksella. Päivä jatkuu lihaskunnon kohottamisen ja tanssiaskelien merkeissä Eiran kuminauhajumpalla, Riitan Vire-Laviksella ja Ann-Marin keppijumpalla. Nämä tuokiot sopivat kaikenikäisille ja kuntoisille. Erityisesti Vire-Lavis on lavatanssijumpasta sovelletumpi muoto, joka pääosin toteutetaan istuen tai tuolia apuna käyttäen. Tanssilajeina esimerkiksi humppaa, valssia, jenkkaa, tangoa, polkkaa, salsaa ja jopa rockia. Tätä kannattaa tulla ihmeessä kokeilemaan! Päivän päätteeksi keholle annetaan oikein juhlahetki aluksi joogan ja sitten vielä pilateksen merkeissä. Jos et ole aikaisemmin joogaa tai pilatesta kokeillut, niin nyt mikä mainioin mahdollisuus tarjota itselle hetki rentoutua ja rauhoittua samalla omaa kehoa hoitaen ja syviä lihaksia harjoituttaen. Oheisesta taulukosta löytyy vielä koko päivän jumppatuokioiden aikataulu.

Mutta eipä tässä vielä kaikki! Tapahtumapäivänä Vuolenkoski Areenaa voisikin kutsua hyvinvointiareenaksi, sillä jumppatuokioiden lisäksi sieltä löytyy paljon muuta mukavaa, tietoa ja vinkkiä oman hyvinvoinnin edistämiseksi. Paloaseman puolelle kurkistaessaan, löytääkin niin sanotun Hyvinvointipajan, jossa on messujen omaisesti Kymenlaakson Maa- ja kotitalousnaisten mielenkiintoinen Virtaa viisailla ruokavalinnoilla – infopiste, kehonkoostumusmittauksia sekä alan toimijoita esittelemässä tuotteitaan ja palveluitaan, muun muassa arjen apuvälineitä, terveysjalkineita, urheilutekstiilejä ja liikuntapalveluita. Alla olevassa taulukossa Hyvinvointipajan anti kokonaisuudessaan.

Liisan pop-up hierontapisteellä puolestaan on mahdollisuus saada pika-apu hartiaseudun jomotuksiin 15 minuutin hierontatuokiossa vain viiden euron hintaan. Paikan päällä myös mahdollisuus tutustua liikuntahallin uuteen kuntosaliin, jossa paikan päällä kuntosaliohjausta. Pihamaalle on koottu lapsille puuhapiha ja keppihevosrata, jossa lapset pääsevät yhdessä vanhempien kanssa pelailemaan ja leikkimään. Koko päivän ajan toimii Maaseutunaisten lounaskanttiini, jossa tarjolla keittolounasta, ravitsevia välipaloja pieniä herkkuja unohtamatta!

Loikataan siis yhdessä liikkeelle ja laitetaan koko tienoo liikkumaan! Nappaa siis ystävä, naapuri, kummi, mummi ja pappa mukaan, tulkaa viettämään mukava yhteinen päivä liikunnan parissa!

PS: Vuolenkosken Maaseutunaiset haastavat sinut leikkimieliseen halkojen kärräys kisaan teemapäivän päätteeksi! Kerää siis järjestöstäsi, harrastuspiiristäsi, työporukastasi tai ystäväjoukostasi 3-5 hengen joukkue ja ilmoittaudu mukaan tapahtumakoordinaattori Paulalle. Luvassa on voittajalle päivän teeman mukaisesti hyvinvointiin ja liikuntaan liittyvä voittajankori! Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös tapahtumapäivänä.

Koko kylä liikkuu tempaus su 23.9.2018 klo 10-15 Vuolenkosken liikuntahallilla

Tapahtuma ilmainen ja kaikille avoin

Järjestäjänä Vuolenkosken Maaseutunaiset

Tapahtumakoordinaattori Paula Ahonen

Tiedustelut: 050-5642671 tai paula.ahonen@vuolenkoski.fi

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry