Maaseutuseuran tarkoituksena on koota maaseutuhenkiset ihmiset yhteistoimintaan asuinyhteisönsä hyväksi. Maaseutuseuran tavoitteena on ylläpitää jäsentensä yhteenkuuluvuutta ja luoda mahdollisuuksia ihmisten kanssakäymiseen. Seura myös kannustaa jäseniään kehittämään itseään maaseudun elinkeinotoiminnassa, kotitaloudessa sekä maiseman- ja ympäristönhoidossa.

Maaseutuseura ylläpitää sekä kehittää maaseudun kulttuuriperinteitä ja -palveluja. Seura myös toimeenpanee kokous- ja opintotilaisuuksia, kilpailuja, retkeilyjä, näyttelyitä ja juhlia. Maaseutuseura järjesti mm. suuren kansansuosion saavuttaneen veteraanitraktorien vetokisat Vuolenkosken urheilukentällä kesällä 2012. Vuonna 2014 vetokisatapahtuma järjestettiin uudelleen, tällä kertaa yhdessä urheiluseura Pohjois-Iitin Kirin kanssa. Tapahtumaa seurasi yli 2000 katsojaa.

Maaseutuseura ylläpitää vuonna 1886 rakennettua Vuolenkosken Seurataloa kyläläisten erilaisia tarpeita varten. Seuratalolla järjestetään tilaisuuksia ympäri vuoden, mm. kansalaisopiston kursseja, erilaisia kerhoja, näyttelyitä, juhlia, kokouksia, konsertteja sekä kuntoklubi-iltoja. Taloa on kunnostettu yhdessä Vuolenkosken Maaseutunaisten kanssa. Talon varustuksesta voidaan mainita mm. erittäin toimiva keittiö, piano, videotykki ja iso kangas, Seurataloa on mahdollista vuokrata myös yksityistilaisuuksiin.

Yhteystiedot:

Jani Kangas 050 912 68 58

Pekka Holmström 050 3058 937

Seuratalon varaukset: maaseutuseura@vuolenkoski.fi

Yhteystiedot


Puheenjohtaja: Jani Kangas