Tuu tupahan -tapahtuman kotikohde

Metsäkulma

Mökin tarinaa Metsäkulmalaisten kertomana

Valmistumisvuosi: 2012

Rakennusmateriaali: Puu ja betoni

Lapsuuden ja nuoruuden kesät vietettiin molemmat aina maalla veden äärellä. Sitten tuli veneilykesät merellä, mutta haave omasta mökistä veden äärellä eli sisimmässä.

Tutustuessani Raija Kömmistöön kävi ilmi, että heillä olisi vapaana pieni saunamökki järven rannalla. Niinpä sitten vietimme kesälomamme Kettujärven rannalla ja juurruimme Kymenkäänteen maisemaan.

Saunamökki tontteineen tuli myyntiin v. 2007 ja pian olimme sen onnelliset omistajat. Lapsetkin perheineen vierailivat usein, joten ensin oli telttamajoitusta. Sitten hankittiin varastorakennus, Lilla villan, minkä tytär somisti kauniisti kesänukkumasopeksi.

Lisätilaa kuitenkin tarvittiin ja v. 2010 Erikin jäätyä eläkkeelle olivat uuden talviasuttavan mökin suunnitelmat, Honkarakenteen Toivonpuroa mukaillen, valmiit. Malli sopi hyvin rinteeseen istutettavaksi 30 metriä rannasta, kapean ja pitkän rakenteen vuoksi. Mantereen puoli on puoleen seinään betoniharkkoa ja maan alla. Rannan puoli on paljolti ikkunaa lasiovien avautuessa terassille ja järvelle.

Joulukuussa 2010 kaadettiin rakennukseen tarvittavat puut tontilta. Talvella sahattiin kenttäsirkkelillä puutavarat, joista melkoinen osa kävi vielä höyläämöllä. Rakentaminen aloitettiin Pekka Lallukan johdolla ja toimesta myöhemmin keväällä kaivuutöiden jälkeen. Seuraavana keväänä mökki oli valmis muuttoa varten ja isäntäväki todella tyytyväinen lopputulokseen.

Nyt on tilaa ison perheemme kokoontua yhteisen pöydän ääreen nauttimaan järvimaisemasta, sen vaihtelevasta lintukannasta ja Kymenkäänteen talvellakin vapaana virtaavasta vedestä. Jokainen päivä alkaa aamu-uinnilla jo varhain keväällä ja saunasta pulahdetaan avantoon talvisin. Metsässä samoilu, sienestys ja marjastus kuuluvat erottamattomasti mökkeilyyn vanhimmasta nuorimpaan.

Viimeisenä projektina rakennettiin vielä syksyllä 2014 Juhani Salosen toimesta yhdistetty autokatos-puuvaja-lämmin varastorakennus tontin sisääntuloon.

Kesätorilauantait ja kylän lukuisat tapahtumat antavat mukavaa vaihtelua, joten tämä on mökkielämää parhaimmillaan.

Tervetuloa paikan päälle! 

Oman ja luonnon rauhan tyyssija, sarjassamme Maalla Moneen Makuun!

Vuolenkosken kyläyhdistys ry
19160 Huutotöyry

puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi

Kyläpiste palvelee

Ma - Ke 12-16
To 6.30 -10 (aamukahvit), sekä 16-18
Pe parturi ajanvarauksella,
     muulloin kyläpiste 12 - 16
La 10 - 14

Vuolenkoskentie 1430
19160 Huutotöyry