Vuolenkosken Kyläolympialaiset 2014

Heinäpaalit ylittäviä suorituksia Kyläolympialaisissa 22.3.

Urheilukentän aurinkoisessa kilpailutunnelmassa huomaa, että kansan mielessä elää voiton tahto ja sittenkin toivon kipinä, vaikka kaikki ei aina ensimmäisellä kierroksella mennytkään toivotulla tavalla. Silloin intoutuu jylhä olympiamieli näyttämään, että osataan sitä meilläkin. Lohdullista ja lupaavaa kuultavaa kantautuu kentän reunoilta, kun uutta menestyksen uskoa puhkuva kannustushuuto kajahtaa. ”Eivät ne ulkomaiden huiput ole sen kummempia kuin mekään!” Ja niin lentää heinäpaali yli heittoalueen ja kunnon ärjäisy perään. Fyysisessä kunnossa on tuskin mitään eroja ammattimiehiin, kysymys on vain henkisestä asennoitumisesta kilpailuun ja rohkeudesta toteuttaa aikeensa. Tarttumaote hankoon on aa ja oo. Ponnistus on kaiken menestyksen pohja ja nyt se kohennetaan entisten loiston päivien tasalle!

 

Vuolenkosken Kyläolympialaiset 22. maaliskuuta, myös kevätkarnevaaleiksi tituleerattuna, ovat viime päivinä olleet vahvasti esillä urheilun uutismateriaaleissa eikä niihin eläytyminen ole ainakaan sään puolesta tuottanut Iitin kamaralla suuren suuria vaikeuksia. Kevät on tuntunut läheiseltä elementiltä, jonka kynnyksellä almanakan mukaan pitäisi elettämänkin.

 

Jonkun uutistoimiston urheiluasioita vain korvakuulolta tunteva kirjoittaja yritti väittää, että olympiakomitean kokouksessa on päätetty, keliolosuhteisiin vedoten, jättää kilpailuluettelosta pois hiihto. Samaan hengen vetoon hän syötti tietoa, että lajivaatimusten (olympialaiset, IVIM-, EM-, SM- ja GB-kilpailut) vastaisesti munarallin munat olisivat keitettyjä. Lyhyt uutispätkä oli sikäli ennätyksellinen, että on todella vaikea kuvitella sellaiseen mahtuvan enemmän suuren luokan virheellistä tietämystä.

Kyläolympialaiset muodostuivat mittasuhteiltaan huomattavaksi urheilutapahtumaksi, sillä osanottajamäärä loisti auringon kanssa kilvan. Aikaisempaan tarmokkaaseen tapaan näyttelivät pääosaa nytkin urheilukentällä järjestetyt heittolajit, mutta kisaohjelma oli myös muutoin varsin laaja käsittäen kilpailuja monissa eri urheilumuodoissa. Näistä suurta suosiota saaneina mainittakoon munaralli, olympiapeuran metsästys ja karhunpunnitus. Korkeaa tasoa pidettiin toki myös hiekkaradalla tandemhiihdossa. Täältä käsin on vaikea luotailla kansainvälisen hiihtoliiton aivoituksia, mutta perustellusti voidaan kuvitella, että laji nousee parisprintin vakavaksi uhkaajaksi tulevaisuudessa. Ennen lauantaita asetelma oli vielä se, että jos Salonen anoo määräajan puitteissa lajille vakiopaikkaa niin liitto kiirehtii päätöksen tekoa päästäkseen ajoissa liikkeelle tulevan kauden lajivalikoiman lukkoon lyömisessä.

Rattipujottelussa kuudentoista kierroksen jälkeen piti johtopaikkaansa itsepintaisesti hallussaan ensimmäistä perättäistä mestaruutta havitteleva sunnuntaiajelija, jolla hattutempun tekemiseen oli kaikki mahdollisuudet. Henkeä uhkuva vierusradan kuljettaja saattoi kuitenkin lyödä jauhot suuhun kilpakumppanilleen jännityksellä odotetussa radan viimeisessä kurvissa. Maaston hankalista liejuolosuhteista johtuen ratapäällikkö päätyi jakamaan kilpailussa molempia pujottelijoita tyydyttäneen tasavoiton.

 

Koska kaiken takana on maaseutunainen ja tie lihaksiin käy vatsan kautta, voidaan urheilijamaisesta käytöksestä ja merkittävän etevistä lajisuorituksista antaa ansio muonituksesta vastaavalle taholle. Äyräät ylittäneisiin suorituksiin kirittiin sillä voimalla, että kilpailun jälkeen sai palkita kaiken antaneen itsensä Vuolenkosken Maaseutunaisten lounaalla – ja pullat päälle.

 

Olympiakomitea kiittää kaikkia osallistuneita iloisesti hapekkaasta ja voimakkaan voitokkaasta ulkoilmatapahtumasta. Nyt treenikauden pontevat tavoitteet kohti Kirin kolmiottelua!

_____________________________________________________

VÄKEVIMMÄT HEINÄMIEHET, HEINÄNAISET JA HEINÄJUNIORIT -tuloksia

Miehet (10kg paali)

Pauli Pethman 7,2m
Tarmo Ahonen 7,1m
Lauri Paronen 6,9m
Petteri Voutilainen 6,6m
Esa Lääveri 6,4m
Aleksi Savolainen 6,3m
Matti Purho alias Veijo-karhu 6,2m
Aimo Pekkola 6m
Jani Kagas 6m
Timo Turunen 5,8m
Markku Pisto 5,3m
Pappa Voutilainen 5m
Ville Pisto 5m
Samppa Kettunen 4,9m
Timo Miettinen 4,1m
Esa Tuomisto 3,8


Naiset (10kg paali)

Taina Kivineva 4,4m
Johanna Salonen 3,6m
Tuire Nurmi 3,5m
Anna Finskas 3,3m
Merja Pethman 3m
Aune Laakso 2,9m
Satu Montanari 2,8m
Tanja Ahonen 2,5m
Anneli Särkiniemi 2,5m
Paula Holmström 2,5m
Merja Kokkonen 2,4m
Helena Kivistö-Hirvinen 2,3m
Ulla Harjumäki 2,2m
Anni Mikkonen 2,1m
Irma Väkevä 2m
Mummi Voutilainen 2m
Kaija Lääveri 1,9m
Emma Perälä 1,8m


Alle 14 vuotiaiden sarja (5 kg paali)

Iivari Koukonen 7m
Arttu Hämäläinen 5,3m
Kerttu Kyrkkö 5,3m
Sofia Lehtinen 2,5m
Robeley Salminen 2,3m
Roosa Purho 1,9m
Ronja Purho 1,9m
Lassi Lääveri 1,7m
Kaisa Nikkilä 1,6m
Timo Purho 1,5m
Lili Savolainen 1,3m
Kasper Fyhr 1,2m
Tuukka Siiskonen 1,1m
Asteri Koukonen 1,1m
Jussi Mikkonen 1m

 

KARHUNPUNNITUKSEN VOITTAJA

Bea Pethman

Veijo painoi 103 kg plus töpöhäntä.

 

 

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry