Vappu kylillä

Vapunpäivän kirmaava kevätesitys

Vatsassa liidelleet perhoset vapautuivat torstai-iltapäivänä, kun kevätesityksen tunnelmaa ihasteltiin Vuolenkosken Seuratalolla. Lämminhenkisessä vapunpäivän kevätesityksessä yleisö sai aistia kahdeksaa erilaisesta esitystä sekä ihailla tilaan somistettua kädentaitojen näyttelyä. Lasten taputtamat tahdit kasvoivat pian koko salin täyttäväksi aplodimereksi, minkä jälkeen Koskenniskan Marttojen asettama herkullinen munkki- ja simahetki saattoi alkaa. Noin sata tyytyväistä Seuratalon vapunviettäjää sai nauttia tuosta iltapäiväisestä hetkestä.

Kevätesitys järjestettiin lasten ja nuorten harrastekirjon esilletuomiseksi. Kyläalueella on kuluneen syys- ja kevätkauden aikana pyörinyt useita erilaisia kerhoja ja harrasteita. Kevätesityksessä oli mukana vain muutama koko kirjosta, sillä kaikilla ryhmillä tai kerhoilla ei välttämättä ollut mahdollisuutta osallistua. Ensimmäisessä kevätesityksessä laatuaan esiintyivät Pirjo-Riitta Marjamäki-Rantasen piano-oppilaat, Maarit Harjun kässäkerholaiset ja Johanna Salosen pomppisryhmäläiset. Mukavan puolituntisen esityskierroksen aloitti Piittan piano-oppilaat, joista kukin esitti omavalintaisen kappaleen yleisön iloksi. Säestykset loivat taianomaisen ja ajattoman tunnelman Seuratalon saliin; pieni tuokio lasten ja nuorten soittamaa musiikkia sai kolean vapunpäivän tuntumaan lämpimältä ja kauniilta. Soittajaisten jälkeen nähtiin pomppislaisten harjoittelema "Kaikki mukaan" -kappaleen tahteihin sovitettu tanssiesitys. Vikkelät sormien ja varpaiden liikehdinnät olivat pomppislaisten esityksen tavaramerkki, kun joukko 3-9-vuotiaita kylän lapsia tanssahteli Seuratalon lavalla. Ennen soittajaisten alkua sekä esitysten päätteeksi vappuväki sai ihailla kässäkerholaisten saliin asettamaa näyttelyä. Talven aikana kerhossa oli valmistunut monen monta kierrätysmateriaaleista loihdittua farkkukassia, erilaisin tekniikoin painettua T-paitaa, taikataikinalla muotoiltua teosta ja liuta muita mielenkiintoisia ja hienoja töitä. Näyttelyssä olikin esillä vain osa talven ja kevään runsasluisista töistä.

Vapun herkuista vastasivat Koskenniskan Martat. Seuratalolle saapuneen väen tavoitti jo eteisessä maittava tuoksu; kahvia ja simaa sekä munkkeja ja pullia olikin leivottu urakalla, mutta ei suotta. 

Kiitos yleisölle ja ennen kaikkea kevätesityksessä mukana olleille kylän lapsille ja nuorille!

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry