Improa ihan Intona!

Katri ja Joonatan Nyquistin innostama Into-ryhmä on keskiviikkoiltaisin kadonneiden sukkien jäljillä. Monille kotiarjestakin tutulla Missä-kaikki-sukat-ovat? -teemalla on harjoiteltu ja purkitettu lasten omaa, ihan itse tehtyä lyhytelokuvaa, jossa seikkailevat Mörkö, Noita – ja kukas muukaan kuin tietenkin Vessahaamu, Sukkamenninkäisiä unohtamatta.

Lapset ovat saaneet intoutua monenlaisten roolien vietäväksi, mutta kerho on avannut räppänät myös puvustuksen, maskeerauksen ja tanssikoreografioiden sifonkisiin maailmoihin. Vain ohjaus ja kuvaus ovat olleet ryhmän aikuisten vastuulla. ”Lauma on aivan hipihiljaa. Kuvaus on purkissa. Sitten hihkutaan koko sakki. Aivan uskomaton ryhmä! ” ohjaaja-Katri kuvaa seitsenlapsista joukkuettansa silminnähden ylpeänä.

Käsikirjoituksesta vastaa taivaskattoisen rajattomalla mielikuvituksella varustettu Topias. Katrin mukaan Vuolenkosken ”ipanat” ottivat ulkopaikkakuntalaispojan kursailemattoman isolla ilolla vastaan ja mitenkäs muutenkaan, kun ryhmä on kuuleman mukaan muutenkin älyttömän hyväntuulisenerginen ja siihen vielä intoelementti päälle! Lasten kanssa on nautinto luoda ja toteuttaa.

Kerhon nuoret näyttelijänalut komppaavat ohjaajan viestiä. Parasta koko hommassa on hyvien kavereiden kanssa uusien juttujen kokeileminen. Kokeilunhalu on ollut monella mielessä Into-kerhoon lähdettäessä ja ”Me ollaan parhaita!” keksitään ryhmän motoksi sitä urkkivalle. Sekä viime kauden nukketeatterikokeilu että kevään elokuvantekokokemukset saavat kovaääniset suosionosoitukset.

Elokuvaotosten välimainingeilla kisaillaan ja haukataan happea pihaleikkien tiimellyksessä. Kerhokertojen sisältö katsotaankin aina tilanteen, sään ja intovolyymin mukaan. Joskus into on hyvä päästää juoksemaan Seurataloa ympäri ennen kuin otetaan haltuun hiippailuun perustuva kohtaus. Intoa ei päästetä uuvahtamaan!

Topiaksen käsikirjoittamassa seikkailussa juoni kuljettaa halki monituisten käänteiden kohti tarinan opetusta: Kannattaa aina avata suunsa oikeassa paikassa! Liikaa emme halua juonesta paljastaa, jotta esitys kaikessa salamyhkäisyydessään kiehtoisi suurta yleisöä, mutta ilmineerattakoon kuitenkin se, että kun vessahaamulta hädän keskellä loppuu vessapaperi, on silloin kyseessä tuo edelläkin mainittu suun avaamisen oikea paikka. Ja muusta jännäsisällöstä ei sitten hiiskaustakaan – tulkaa kaikki itse katsomaan löytyykö paperia tai niitä sukkia! Kaikille avoin näytös on aikomus toteuttaa Seuratalolla Into-kerhon kevään viimeisellä kerralla toukokuun lopussa.

 

Kouluikäisille suunnattu Into-kerho kokoontuu keskiviikkoisin Seuratalolla kello 18–19.30. Toukokuun lopulla intoilijat jäävät kesätauolle. Kerhotoiminnasta saa lisätietoa Katri Nyquistilta p. 0500-724342.

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry