Listalla tänään muun muassa ketunleipäpannacottaa ja voikukkasämpylöitä, miltäs kuulostaisi?

Vuolenkoskella inspiroiduttiin keväisestä kokkailusta Maaseutunaisten järjestämällä Villivihannes-kurssilla viime tiistaina. Suomen Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija, Hannele Veteli johdatteli Seuratalolle kokoontuneet köökkihirmut villien vihannesten maailmaan lyhyen teoriaosuuden ja näiden takapihojen ”rikkaruohojen” maistelujen kautta. Hieman epäilevin katsein maisteltiin eri lehtien silmuja, mutta esimerkiksi pihlajan tuoreesta versostakin löytyi esimerkiksi selvä manteliliköörin maku.

Hannele oli laatinut herkullisen ja hyvin vitamiinipitoisen menun illalle:

Vihersmoothie

Villisalaatti, nokkospaistos

Villivihanneskeitto ja voikukkasämpylät

Ketunleipäpannacotta ja mustikoita

Kaurakeksi ja kahvi/pakuritee

Voitte vain kuvitella, minkälainen tuoksu Seuratalon keittiöstä tulvi tuona iltana! Kurssin paras hetki olikin, kun lopulta nostettiin vihersmoothie maljat onnistuneen illan kunniaksi ja kokoonnuttiin jännityksellä maistelemaan villin herkkupöydän antimia. Kauniisti katetun pöydän kipposet tyhjenivät hetkessä ja tunnelma oli leppoisa! Iloinen puheensorina ja naurun pyrähdykset täyttivät Seuratalon salin. Ruokailun lomassa pidettiin myös pienimuotoinen esittelykierros, niin opittiin tuntemaan toistemme nimet ja tiedettiiin missäpäin kenenkin "villivihannespuutarha" sijaitsee. Ilmeistä ja kommenteista päätellen enää ei kotona heitetäkään kukkapenkkiin tai talon nurkalle tupsahtaneita nokkosia, vuohenputkea tai maitohorsmaa pois, vaan hyödynnetään köökissä.

Selvästi tällaisille mukaville yhteisille illoille on tilausta, sillä tämäkin kurssi oli täyteen varattu. Uuden oppiminen, maukas ravinto ja ennen kaikkea hauskaa seura, mikäs sen parempi? Nyt vain odotellaan, milloin päästään taas seuratalon köökkiin kokkailemaan!

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry