Suven sanat ja sävelet täyttivät kyläkirkon

Koskenniskan Rukoushuoneen toimikunnan mielissä ja haaveissa oli pitkään itänyt ajatus leppoisan kesäisen musiikki-illan järjestämisestä kyläkirkolla. Ajatus lähti kukkimaan keväällä, kun mukaan ideoimaan saatiin kylän musikantteja. Ideariihen tuloksena syntyi ihastuttava kokonaisuus; Suvea Sanoin ja Sävelin.

Keskiviikkoiltana kyläkirkko oli pukeutunut kesäasuun erilaisin kukka-asetelmin. Tieto kesäillan konsertista oli kiirinyt monien tietoon, sillä kirkon vanhat puupenkit olivat täyttyneet jo reilusti ennen kello kuutta. Lisää penkkejä ja tuoleja haettiin ja järjesteltiin niin, että myös kahvittelutila tuli hyödynnettyä ja kaikki pääsivät nauttimaan illan annista. Väkeä oli saapunut liki 80 henkeä!

Illan ohjelman aikana saimme kuulla kylän omien musikanttien; Susanna Finskaksen, Taina Kivinevan, Sanna Lehtisen sekä Kaisa, Lasse, Lena ja Tia Nikkilän esityksiä. Niin lauluesityksien kuin yhteislaulujenkin säestyksestä huolehti Susanna taitavasti pianoa ja kitaraa soittaen. Susanna esitti myös muutaman kappaleen itseään kitaralla säestäen. Ensimmäiseksi saimme kuulla, kuten kirkkomiljööseen sopii, hengellisiä lauluja Tainan, Lenan ja Susannan esittäminä.  Sanna ja Tia puolestaan toivat iltaan hieman nuorekkaampaa ja tuoreempaa musiikkia Nellin ja Johanna Kurkelan kappaleilla. Piristäviä olivat illan nuorimpien musiikkitaitajien, viulistien Kaisan ja Lassen esitykset. Kukapa ei olisi esimerkiksi tunnistanut Lassen esittämää kappaletta, joka toimi aikoinaan Pulmuset – sarjan tunnusmusiikkina ”Love and Marrige”! Esitykset päättyivät Lenan esittämiin kansanlauluihin Talon tyttö ja Lypsäjän laulu, jotka Lena esitti teemaan sopivasti karjakoksi pukeutuneena.

Iltaa rikastuttivat Tainan lausumat runot. Tuttuja yhteislauluja oli myöskin mukavasti ripoteltu esityksien väliin niin yleisökin pääsi osallistumaan ja avaamaan ääntään. Iloinen yllätys oli, että saimme Eva Kasvion yhteislauluihin esilaulajaksi. Ilta alkoi komeasti yhteislauluna Suvivirrellä ja päättyi Miks`leivo lennät Suomehen”. Näitä laulettiin silloin kansakoulussakin”; kuului kuiskaus yleisöstä. Kiitokseksi hienosta illasta musikantit saivat ruusut ja lahjakortit kylän kesäkioskille.

Illan päätti makoisat kahvit mansikkakakun kera!

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry