Luukun täydeltä kyläfiilistä

Voihan se vielä tuntua kaukaiselta. Vastahan tässä on helteistä selvitty. Sadonkorjuuseen keskitytään eikä suksivoiteetkaan ole saapuneet marketin hyllylle. Mutta koskapa varhainen kananen munii parhaat kakkutaikinamunat, ovat kylän ”kalenteritytöt” ryhtyneet jo tuumasta toimeen. Jo joutui armas aika ja kylän oma Joulukalenteri rakentuu luovuus katon rajassa ja villasukissa viuhuen.

Yhteistä asiaa valmistelee kalenteritoimikunta, joka haluaa nyt kutsua kylän seuroja, yhdistyksiä ja joulumielisiä yksityishenkilöitä tarttumaan mistelin varteen. Lähde luukutukseen mukaan! Vielä on muutamille kurkistuksille tilaa.

Lähetä oman kalenteriluukkusi sisältöehdotus osoitteeseen: joulukalenteri@vuolenkoski.fi 26.9. mennessä. Laitathan viestiisi lyhyen kuvauksen mistä on kysymys, kuka tai ketkä ovat osallisena ja millainen olisi toteutuksen laita. Onko Sinun luukkusi tapahtuma, tempaus, tarina… vai ihan ja kokonaan, tyystin ja kertakaikkiaan jotain muuta kihelmöivän jännittävää.

 

Ja  hyvä  lämmin  hellä  on  mieli  jokaisen.

Ystävällisin tervehdyksin Mustaviinimarjapensaan tontut

________________________________________________________________

Lue lisää aiheesta:

Vuolenkoskella fiilistellään jo joulua

Viime talvena lähti Vuolenkoskella ideariihi pyörimään kylän omasta, elävästä joulukalenterista. Monenmoisia eläviä joulukalentereita onkin toteutettu eri yhteisöissä, kuten kaupunginosissa ja kylissä, mutta tästä haluttiin tehdä omanlainen, kylän omin maustein ja vivahtein kyllästetty. Asia tuotiin esille keväällä Kyläyhdistyksen järjestämässä kylän seurojen ja yhdistysten kokoontumisessa, Seuratapaamisessa. Kalenteria ideoitiin innokkaasti seurojen kesken ja Paula Holmström sai vastuutehtäväkseen joulukalenterin ponkaisemisen alkuun.

Nyt heinäkuun helteiden hieman hellitettyä, on ajatukset ja ideat suunnattu jo kohti joulua. Vuolenkosken oman elävän joulukalenterin ideana on, että joulukuun jokaisena päivänä luukku ikään kuin avautuu jossain päin kylää, jonkinlaisen pienimuotoisen kokoontumisen muodossa. Luukku voi olla glögit jossakin joulukodissa, metsän eläinten ilhduttamisretki, tonttukävely kevytväylällä, enkelikelloinen konsertti, makkaranpaistoa yhteistulilla, hyvänmielen askarteluhetki, joulukuusen hakureissu, piparintuoksuista leipomista – ideoita on jo nyt kertynyt rajattomasti.

Mitä tapahtuu ja missä, se selviää aina kylän nettiportaalista, jota Vuolenkosken Virraksi tiluleerataan. Virtuaaliluukun lisäksi joulukalenterin luukku avataan myös konkreettisesti. Kylätaajamaan sijoitetaan suuri luukku, joka avautuu joulukuussa päivittäin, aina jouluaattoon asti.

Muutama kuhisevan jännittävää sisältöä odottava luukku on vielä tyhjillään. Epävirallinen kalenteritoimikunta, joka kutsuu itseään leikkimielisesti ”kalenteritytöiksi”, haluaakin nyt kutsua Vuolenkosken kyläalueen joulumieliset seurat, yhdistykset, kesäasukkaat, yksittäiset kylän isännät, emännät ja lapsiperheet mukaan yhteisen joulunodotuksen valmisteluun.

Mummit, kummit, kaimat, serkut, seurat, mökkiläiset ja naapurin Reiska, nyt ideariihi pyörimään!

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja, jalkahoitaja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja: Uusi parturi-kampaaja aloittaa lähiaikoina
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry