Bloggaajat

Mankelimatkoilla eurooppalaisia bloggaajia

Vuolenkoski pääsi näkyvästi Euroopan kartalle, kun ryhmä eurooppalaisia matkailu- ja elämysbloggareita saapui perjantai aamuna kylälle Mankelimatkaamaan. Näillä maailmaa kiertävillä reissaavilla kirjoittajilla on peräti n. puoli miljoonaa seuraajaa ympäri maailmaa. Nämä blogit siis todella kiinnostavat ihmisiä! Outdoors Finlad ja Matkailun edistämiskeskus toivat joukon innokkaita matkaajia Hämeeseen Saksasta, Ranskasta, Sloveniasta, Puolasta, Italiasta ja yksi myös Suomesta. Vuolenkoski herätti erään matkan järjestäjän huomion jokunen viikko takaperin Iitinseudussa olleen Mankelimatkoja käsittelevän uutisen ansiosta. 

Vuolenkoskella matkalaisten reissu alkoi Vuolenkosken koululta, jonka moni suuren kaupungin kasvatti koki eksoottisena ja ihastuttavana konseptina pienine ryhmäkokoineen sekä kouluavustajineen. Rajumman sadekuuron satuttua kohdalle matkasimme traktorin peräkärryllä leppoisasti heinäpaaleilla istuen Kilkkilän Farmille, jossa bloggaajat näkivät suomalaista alkutuotantoa, jonka lisäksi tilan isäntäpariskunta Riitta ja Ismo ovat luoneet oman lihan suoramyyntipisteen kahviloineen. Tilan uudet asukit alpakat ja strutsit eivät välttyneet salamavaloilta, kun hymyilevät matkalaiset ikuistivat itsensä ja karvaiset ystävät lukuisiin räpsäyksiin.

Puolen päivän maissa nautittiin suomalaisittain lohikeittoa ja paikallista Ruisranteen leipää. Sateen helllittäessä päästiin ulkoiluttamaan matkan pääkulkuneuvoja, mummomankeleita, jotka aiheuttivat hilpeyttä ja muutamia epäileviä katseita. Mankelimatkat huipentuivat perinteiseen suomalaiseen sumppi- ja pullapöytään omenapiirakan kera. Bloggaajien Mankelimatkat järjesti Omakylä Vuolenkoski. Tavoitteena oli välittää näille kansainvälisille vierailijoille aitoa ja kotoista vuolenkoskelaista kyläfiilistä. Tälläkin kerralla nähdyt ja koetut Mankelimatkat poikkesivat varmaankin tyypillisistä matkailu- ja turistikohteista. Kamerat ikuistivat muun muassa mehumaijan, pihakeinun ja leivinuunin; tavallinen onkin eksoottista! 

Pääsimme jälleen Ylen taajuuksille: http://yle.fi/uutiset/ammattibloggaajat_kutsuttiin_markkinoimaan_suomea/7442196?ref=leiki-uu

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja, jalkahoitaja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja: Uusi parturi-kampaaja aloittaa lähiaikoina
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry