Riisipuuron pehmeä maku, kanelin tuoksu, joulutortun suloinen rapina, jouluisen hersyvä näytelmä, lukuisia jouluisia säveliä… Se on senioreiden joulujuhla, luukku numero 17!

Torstainen keskipäivä seurakuntakodilla oli täynnä lämmintä tunnelmaa ja pientä jännitystäkin; mitä kylän seniorit ovatkaan keksineet ohjelmaksi tällä kertaa perinteiseen joulujuhlaansa. Kellon lyödessä kaksitoista, avaa tilaisuuden lähetyssihteeri Anne Heikkilä jouluisella runolla. Ohjelma alkaa kylän lahjakkaiden nuorten neitien, Sanna Lehtisen ja Tia Nikkilän jouluisilla musiikkiesityksillä. Joululauluja siivitti perinteinen riisipuurotarjoilu rusinasopan kera. ”Tämä on kyllä juuri sopivan makuista, ei liikaa suolaa. Täydellistä!” kuuluu tyytyväinen kommentti puurolautasen ääreltä.

 

Kun kaikkien vatsat olivat täynnä tätä jouluista herkkua, jatkui ohjelma kirkkoherra Nordlundin puhein, jouluevankeliumein, joululauluin, joita tarjosi paikallisten nuorten lisäksi kanttori Leila Räsänen ja kanttoriharjoittelija Tiina Lampinen. Hersyvimmän osuuden juhlassa tarjosivat kuitenkin humoristiset ja musikaaliset senioreiden näytelmät. Minkälaista heittäytymistä ja osaamista joukossamme onkaan? Rekvisiitat, asusteet, laulut ja runot olivat tarkkaan harkittuja. Ensimmäisessä esityksessä tapasimme niin joulupukin, renkipojan, enkelikuoron kuin hiirulaisetkin jouluherkkujen äärellä. Toinen esitys toi taasen täysin vastakohtaiset rouvashenkilöt puoliskoinaan lavalle. Tyylikkään jakkupukuun pukeutuneen rouvan sipaistessaan mustasta pikkulaukustaan ottamaansa puuteria poskeen peilistä kuvaansa katsellen, katsoo toinen rouva hetken touhua ja laittaa paremmaksi kaivaen tuohtuneena puolestaan pärekoristaan jauhopussin, josta pöllyttelee jauhoja kasvoilleen kattilan kanteen pälyillen. Samoin huulipuna vaihtuu punajuureen, hajuvesi itikkamyrkkyyn, me naiset maaseudun tulevaisuuteen ja niin edelleen. Lopulta tyylikäs jakkupuku rouva poistuu lavalta mustaan pukuun pukeutuneen herrasmiehen kanssa valssin tahtiin ja toinen rouva jauhoisin kasvoin niin lempeästi omaa puoliskoaan katsellen humpan tahtiin heilahdellen. Aivan ihastuttava esitys!

 

Juhla päättyi komeasti joulutorttukahveihin. Niistä suuri kiitos keittiön tontuille! Kiitos myös kaikille esiintyjille sekä seurakunnalle juhlan järjestämisestä; kylläpä tuli jouluinen olo sydämeen näin joulun touhujen ja puuhastelujen keskelle!

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry