Joulukalenteri kiittää

Töpsykkä muistelee ihka ensimmäinen kylän elävän joulukalenterin luukun auenneen komeasti Seuratalolla jouluvalojen sytytyksen ja Lavis- tanssitunnin merkeissä jo poikkeuksellisesti ensimmäisenä adventtina 30.11. Töpsykkäkin yritti kovasti nostella jalkoja tangon, valssin ja humpan tahtiin ikkunasta tiiraillen, mutta tonttukoulun tanssikursseista oli sen verran aikaa ja ikkunanpielikin oli sen verran liukas, että tonttu päätyi lopulta vain seuraamaan. "Hienon aloituksen jälkeen joulukalenterin 26 luukusta on paljastunut monenmoista; villasukan kantapään opettelua yhdessä, historian havinaa vanhojen joululehtien merkeissä, joulun tuoksuja ja makuja, lasten naurua, askartelua, tikkupullien paistoa, taidetta, kauralyhdetalkoita, kynttilän lämpöä, isänmaallisuutta, teatteria, joulun sanoman äärelle hiljentymistä jopa kalaportaan rakentamista taimenille sekä monenmoista muuta.", Tonttu muistelee pientä punaista kirjaa selaillessaan. Töpsykkä oli joka ikisessä luukussa mukana ja kutsui myös joulupukin muutamaan!

 

Töpsykkä toteaakin hiljaa mielessään joulupukille raporttia kylämme joulukuusta kirjoittaessaan, että kylän yhteisen joulukalenterin alkuperäinen idea on kyllä hienosti toteutunut. Teemalla, toimella tai myöskään kokoontujien määrällä ei ole ollut väliä. Hienointa on, että ihmiset kokoontuvat yhteen näin yhteiseen joulunodotukseen.

 

Töpsykkä toivoisikin nyt myös muiden tarinoita raporttiinsa liitteeksi joulupukille nähtäväksi, koska joulukalenteri avautui tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tonttu miettiikin, että olisi arvokasta ja tärkeää kuulla niin kävijöiden, luukkujen isäntien ja emäntien, kuin mukana muuten hengessä mukana olleiden fiiliksiä, ajatuksia, kokemuksia, ideoita joulukalenterista tulevia jouluja ajatellen. Keskustelua on herättänyt esimerkiksi luukkujen sisällön salaperäisyys: olisiko parempi tietää luukut etukäteen omien aikataulujen järjestämiseksi? Tai vaikka vain luukkujen kellonajat? Kuinka kalenterin luukut Virrassa, vanhalla paloasemalla ja Kyläpisteellä toimivat? Minkälaiset tunnelmat oman luukun pitämisestä jäi? Mitä uusia ideoita? Missä onnistuttiin/mikä meni hyvin? Olisiko tästä uusi jouluperinnettä kylälle? ”Olisi hienoa kuulla myös pieniä tarinoita, kohtaamisia elävään joulukalenteriin liittyen.”, lisää Tonttu vielä.

 

Töpsykälle voi lähettää postia: joulukalenteri@vuolenkoski.fi

 

Nyt kaikki kirjoittamaan tontulle!

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja, jalkahoitaja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja: Uusi parturi-kampaaja aloittaa lähiaikoina
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry