Iltamäessä ilakoitiin

Laskiaissunnuntain iltamäessä koettiin talven iloja parhaasta päästä. U-mäki oli säiden suosimana ja kelkka-ajon pönkittämänä saatu varsin liukkaaseen kuntoon, jopa niin, että sai olla kokeneemmallakin pulkkaveijarilla kieli keskellä suuta.

Herpaantuneet keskittymiset ja oikeanlainen huliviliasenne veivät pulkat, kelkat ja traktorin renkaat aika-ajoin sivujuonteen kautta jontkaan, vaan sepä juuri oli monella laskijalla niin tarkoitus kuin aiekin. Jokainen alastulo oli yksilöllinen suoritus ja mitä enemmän lumi pöllähti sen hauskempaa oli. Hurjille puskasuhahduksille naurettiin isosti ja koko porukan voimin.

Reittisuunnitelmat eivät aina olleet aukottomia ja täytyykin antaa iltamäkeläisille kiitos ja kunnia siitä, että kanssakumppaneita osattiin väistellä ja tiukan paikan tullen loppumetrien heittäytymiset ja pulkan kaadot löytyivät selkäytimestä. Upeita monojarrutuksia ja mahalaskuja!

Kiitosta annetaan myös laajasta ikäjakaumasta. Saimme riemulla todeta, että jokaisesta ikäryhmästä löytyi osallistujia - ja vieläpä kovin innostuneita sellaisia. Ei ole leikkiin heittäytyminen ikään katsovaista.

Korvakäytäviin asti pöllynnyttä lunta sulatettiin välilajalla nuotiovalkean ja kanttiinin antimien äärellä. Siinä juttua riitti ja makkara maistui. Palautteen mukaan pullan välissä oli sopivasti tosi paljon kermavaahtoa.

Pian tunnelmaa ehostamaan hankittu mäkimusiikki pisti taas liikkeelle ja mukavasti rytmiä ylösaskellukseen. Tapahtuma täynnä punaisia poskia ja iloisia ilmeitä - Kiitos kaikille mukana hymyilleille. Otetaan taas uusiksi ensi vuonna! toivoo Kyläyhdistys

Perinnepyllymäkeä jo vuodesta 1981!

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja, jalkahoitaja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja: Uusi parturi-kampaaja aloittaa lähiaikoina
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry