Plakkarissa maailmanennätys

Helmikuussa kahvikupin äärellä syntynyt idea näki päivänvalon sunnuntaina 27.7. Vuolenkoskella, kun maailman korkein heinäseiväs tempaistiin kylän raitin varteen Lähiruokatapahtumassa Herkkuja hellalle. Valmis seipään kärki hipoi yläilmoja 15,03 metrin lukemilla. Suunniteltu kasaustaktiikka toimi seipäänteossa erittäin mallikkaasti, jonka ansiosta MM-heinäseiväs kurkottaa kohti pilviä tälläkin hetkellä kevyen liikenteen väylän kilometripylvään vieressä. Valmis seiväs kannattaa siis käydä ikuistamassa omallekin filminauhalle, sillä vastaavaa tekelettä ei välttämättä aivan heti ole näköpiirissä.

Herkkuja hellalle - herkullinen ja hyväntuulinen tapahtuma

Lähiruokatapahtumassa markkinakansa kulki suupielet hymyssä sateesta huolimatta. Paikalle saapui peräti 500 henkeä seuraamaan MM-heinäseipään kasaamista, maistelemaan ja nauttimaan tuottajien herkkuja sekä viihtymään muun oheisohjelman parissa. Vanhojen metsävehkeiden osasto veti väkeä monine entisajan koneineen. Nähtävillä oli mm. tervanpolttoa, vanhoja moottorisahoja, vanhoja traktoreita perävehkeineen, metsätyökalustoa menneiltä vuosilta, pärehöylä sekä Eräkokki perinnetarinoineen. 

Toubulandia vastasi perheen pienimpien viihtymisestä. Paikalle ajettu puimuri oli myös kovassa huudossa pienen väen keskuudessa ja hyttiin pääsikin kipuamaan ja kurkistamaan puimurin tekniikkaa. Kyläinfo-pisteellä saattoi myös tunnistaa ja veikata viljalajeja. 

Esiliinanäyttelyssä naruja somisti noin satakunta toinen toistaan kirjavampaa ja omaleimaisempaa essua. Vanhojen kotitalouslehtien näyttelyssä sai tutustua menneiden vuosien julkaisuihin, Keittokirjavarikolla saattoi käydä vaihtamassa oman opuksensa toiseen ja Maaseutunaisten lounaskanttiini sekä Marttojen kahvio huolehtivat ruoka- ja kahvipalveluista päivän aikana. 

Lähiruokatapahtuman yhteydessä arvottiin muutamia voittajia erilaisissa arvonnoissa.

Heinäseipään tulevaa korkeutta veikkasi runsas joukko kesätorikävijöitä. Lähimmäs arvasi 7 henkilöä samalla lukemalla, joiden keskuudesta onnetar arpoi voittajan, joka on Pekka Tamminen. Viljan veikkauksessa arpa osui Eila Kunnakselle ja Facebook-arvonnan voitti Timo Tuomela. Onnea kaikille voittajille ja kiitos, kun osallistuitte Vuolenkoskikisoihin. 

Kiitos kaikille tapahtumassa vierailleille, lähiruokatuottajille, yhteistyötahoille ja talkooväelle hienosta tapahtumasta ja maailmanennätysyrityksen nappaamisesta.

Yhteistyössä on voimaa! Nähdään taas.

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry