Mennään kaikki katsomaan! Veteraanikuorma-autot ovat täällä!

Tulevana lauantaina on mahdollisuus nähdä kotikulmilla vanhoja kuorma-autoja kuin silloin ennen. Veteraanikuorma-autoseuran Kevätpäiväntasausajo suuntautuu tulevassa viikonvaihteessa armaan kotikylämme halki kohti Vierumäen urheiluopistoa, johon päättyy kulkueen päivän viimeinen etappi. Ajossa on mukana 90 entisöityä kuorma-autoa, joista vanhimmat ovat 1930-luvulta.

Näyttävä tapahtuma käynnistyy lauantaina 2.4. Liljendalissa, kun veteraaniautojen harrastajat kokoontuvat kello 8 Cafe Liljaan. Kahden tunnin ajan autot ovat yleisön nähtävänä Cafe Liljassa, minkä jälkeen elävä automuseo siirtyy Loviisan urheilukentälle.  

Puolenpäivän jälkeen veteraaniautojen kulkue lähtee Kausalaan jonne ajetaan Tesjoen, Ruotsinpyhtään, Elimäen ja Haapa-Kimolan kautta. Elimäen kirkolla kulkue on puoli kahden aikaan ja Kausalan keskustassa ennen puolta kolmea. Kaupe Oy:n ja Ipe-Peite Oy:n pihalla on yleisölle avoin autonäyttely kahden tunnin ajan.

Matka jatkuu puoli viideltä Kausalasta Iitin kirkonkylän, Kimolan uittokanavan ja Vuolenkosken kautta Vierumäen urheiluopistolle. Siellä veteraaniautoja on sunnuntaina puoleen päivään asti.

Kalustoa kautta maan

Kevätpäiväntasauksessa on mukana harrastajia kautta Suomen, niinpä nähtävillä on monipuolisen kuljetuskulttuurin koko kuva. On seppien tekemiä lavarakenteita ja erilaisiin kuljetuksiin soveltuvaa kalustoa kuten maitoautoja, santa-autoja, pöllirekkoja ja tankkiautoja. Tapana on kuormata mukaan rahtia ja rekvisiittaa auton omalta vuosikymmeneltä. Kuljettajat repsikkoineen ovat pukeutuneet oman aikakautensa asusteisiin. Pussihousujakin on, samoin jatsari-saappaita ja jopa kiiltävälippaisia kuskinlakkeja.

Mukana on yhdeksänkymmentä entisöityä menopeliä 1930-luvulta asti, ja kärjessä ajavat tietysti vanhimmat. Tuoreimmat museorekisterissä olevat kuormurit ovat 80-luvun mallia, ja silloin teillämme jyristelivät jo kaikki nykyiset automerkit - monesti tosin vielä pitkänokkaisina malleina.

Veteraaniautonäyttelyt ovat maksuttomia. Parhaiten entisajan tunnelman voi kokea matkan varrella, kun vanhat kuorma-autot matkaavat verkkaisesti kilometrien mittaisena kolonnana halki kauniitten maalaismaisemien.

Aikataulu- ja reittimuutoksiin ja muihin yllätyksiin on aiheellista varautua, sillä Kevätpäiväntasaukseen osallistuvat eivät ole liikkeellä ihan eilispäivänä käyttöön otetulla kalustolla. 

Lisätietoa Veteraanikuorma-autoseurasta ja mm. lauantain kulkueen autoluettelo on saatavissa kotisivuilla www.vetku.fi

Hei koko Vuolenkoski morjestaa rukkaset tanassa! 

Lauantaina 2.4. aitiopaikka katsella ohikiitäviä vanhoja kuorma-autoja PeuranKellon pihamaalla. Luvassa autojen bongailua nuotion lämmössä. PeuranKello avoinna lauantaina klo 19.00 asti.

 

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja, jalkahoitaja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja: Uusi parturi-kampaaja aloittaa lähiaikoina
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry