”Ylämäki, alamäki, ylämäki alamäki, Yhdessä kulkien”

Näin lauloi Leevi and the leevings aikoinaan ja näin fillaroimme myös me mankelimatkaajat viime keskiviikko-iltana leppoisasti  pitkässä letkassa mutkikasta hiekkatietä ranta- ja metsämaisemia ihaillen aina vauhtia edellisestä alamäestä ottaen seuraavaan ylämäkeen voimia keräten. Kummasti se yhdessä ylämäkien ja alamäkien kulkeminen tuntuikin paljon kevyemmältä ja leppoisammalta. Matkan varrelle oli myös kannustajia ”kilikili –kellojen” ja vattumehutarjoilujen kera, josta saimme jälleen uutta puhtia seuraavaan mäkeen.

Ja kyllä se polkeminen kannatti, sillä viimeinen alamäki laski järven rannalle, jossa isäntäväki matkalaisia jo odottikin janojuomien kera. Erityistä uutta puhtia ja virtaa antoi makoisa, myös ampiaisten mieleen ollut Louhisaaren juoma. Aluksi pulahdus järveen ja sitten tutustumaan tähän kauniiseen latoon, joka on kunnostettu perhepiirin kokoontumis- ja illanviettopaikaksi. Nyt meillä mankelimatkaajilla oli ainutlaatuinen tilaisuus päästä nauttimaan tästä kauniista miljööstä ihanien tarjoilujen kera.

Tästä vanhasta ladosta oli muodostunut uusi koti monelle muistorikkaalle, vanhalle esineelle.  Kaikkia esineitä ei seurueemmekaan tunnistanut isäntäväen niitä meiltä arvuutellessa. Lato oli kaunis kokonaisuus, joka herätti muistoja ja tarinoita, nostatti hymyn kasvoille ja loi intoa nuorempiin polviin kuulla juttuja menneiltä vuosikymmeniltä. 

Ilta oli kaunis ja ikimuistoinen! Aika ladossa kului siivillä tarinoita ja juttuja kuunnelleen, kuulumisia vaihdellen ja esineitä ihmetellen samalla maukkaita kaffeita nauttien mustikkapöperön ja muiden herkkujen kera. Suurkiitos isäntäväelle ainutlaatuisesta retkikohteesta!

PS: Jos sinulla on idea, ajatus mankelimatkojen kohteesta lähiseudulla, johon voisi leppoisasti fillaroida, niin otamme mielellämme ideoita vastaan:

Paula Holmström 050-5642671 paula.holmstrom@vuolenkoski.fi TAI

Johanna Salonen 040 7705987 johanna.salonen@vuolenkoski.fi

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja, jalkahoitaja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja: Uusi parturi-kampaaja aloittaa lähiaikoina
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry