Juustopolkutapahtumassa 25.9. ruskan tunnelmaa

Heipat ja rallaat, taas lähestyy toivottu ja odotettu Juustopolkutapahtumamme! Palataanpa ajassa takaperinpäin menneeseen ja pistetään samalla alulle uusia polunvarsikertomuksia. Mistäs kaikki oikein alkoikaan...

Juustopolku, tuo monimaastoinen luontoreitti, jolla on historiallista taivaltarinaa kerrottavanaan. Polkua pitkin on tuohikonteissa ja korikantamuksissa kulkenut juusto poikineen ynnä muuta markkinatavaraa Vuolenkoskelta Heinolaan ja takaisin. Mielissä ovat olleet iskevät myyntipuheet ja nahkasaapikasta on pistetty toisen eteen. Vanhaa perinnettä on haluttu vaalia raivaamalla kauppareitti kulkukuntoon Vuolenkosken kylän väen ja Heinolan Ladun yhteistyönä sekä säilyttämällä jokavuotinen Juustopolkutapahtuma aina 80 –luvun alulta asti.

Hapekas reitti mahdollistaa yhteydet Vuolenkosken urheilukentältä Kunnaslammen kautta Suomen urheiluopiston vaellus- ja hiihtoreiteille. Tämä väli on yhteen suuntaan noin 12 km. Juustopolku jatkuu opistolta eteenpäin kuljettaen reippailijaa yhteensä noin 18 kilometrin verran aina Heinolan Jyränköön saakka.

Vaellusreitti sukeltelee metsikön sadunomaisissa tunnelmissa. Matkan varrella on pitkospuita ja kaikkiaan kolme hengähtämään houkuttavaa laavua. Kauniilla näköalapaikalla sijaitsee Korvenlammen laavu, metsän siimeksessä Kupparinkiven jälkeen tuleva laavu ja aloitus/päätepisteestä löytyvä Vuolenkosken urheilukentän laavu. Lisäksi reitin varrella on nuotiopaikkoja sekä paljon hyviä marjastus- ja sienestyspaikkoja. Polku on paikoin leveä ja sitä on helppo seurata.

Syyslokakuun vaihteessa Vuolenkosken kyläyhdistyksellä ja Heinolan Ladulla on ollut tapana järjestää Juustopolkutapahtuma, jolla on jo 30 -vuotinen tarina ja suuri suosio takanaan. Vuosien varrella on taukopaikoilla saatu niin juusto-, lohikeitto- kuin nuotiomakkaramaistiaisiakin - hauskoista puheista puhumattakaan. Tänä vuonna ripireipasta ulkoilupäivää vietetään sunnuntaina 25.9. Jälleen on mahdollisuus hypätä linjurikuljetukseen Vuolenkosken tai Heinolan päästä ja kulkea polku päästä päähän. Bussi Vuolenkosken urheilukentältä (Vuolenkoskentie 1296) Heinolaan lähtee noin klo 9.30 heinolalaisten saavuttua Vuolenkosken päähän.

Polun varrella ja taukopisteissä on ruskan tunnelmaa, josta kannattaa tarttua kiinni. Tulkaahan joukolla kuulemaan honkain huminoivaa Juustopolun tarinaa. Kootaan kiva porukka tai lähdetään ottamaan omaa aikaa syksyisen luonnon keskelle. Ja muistetaan nostaa jalkaa, ettei kompastuta jutunjuuriin!

Lisätietoja reitistä

 

Kuvassa Elli Mäkelä ja Reino Virtanen Juustopolulla (kuva: E. Arvekari)

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja, jalkahoitaja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja: Uusi parturi-kampaaja aloittaa lähiaikoina
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry