Vielä ehtii mukaan 2016 vuoden joulukalenteriin: jouluiset, muistorikkaat kaikenikäiset valokuvat yhteiseen kuvakalenteriin ja kaikki joulunajan tapahtumat ja riennot kerätään myös Tonttu töpsykän muistioon kaikille jaettavaksi!

Elävä joulukalenteri nostaa tänä vuonna Vuolenkoskella muistelot valokeilaan – ja mikäpä voisi olla herättelevämpi keino kuin vanhat valokuvat, totta kai.

Joulukalenteri on monipuolisen toiminnallisuuden lisäksi myös muistorikas kuvakalenteri. Joulunalussalaperäisyys rakennetaan 1. adventista alkaen avautuvilla kuvaluukuilla. Tämän lisäksi joulukuu on täynnä riemunkirjavasti erilaisia tapahtumia. Tapahtumat kootaan ennakkotiedotteeksi, joka kuuluu kaikkien tonttumielisten ajankäytöllisen suunnittelun ykkösasiakirjoihin.

Joulukalenterityttöjen tiimi haastaa Sinutkin osallistumaan jouluisten valokuvien etsimiseen yhteiseksi iloksemme. Joka päivä joulun alla kalenterin luukusta paljastuu muistoihin ja aitoon tunnelmaan kuljettavia kuvia. Valokuvat kaukaakin, menneiltä vuosikymmeniltä ovat toivottuja yhteisjakeluun. Nyt arkistot apposelleen!

Aikaisempien vuosien tapaan myös perinteikkäät joulunajan tapahtumat toteutuvat osana kalenteria. Jouluvalojen sytytys, joulutori, metsäneläinten joulurauhan julistus, ynnä muut tutut tunnelmalliset järjestetään tänä vuonnakin kylällämme. Lisäksi kaikki seurat, yhdistykset ja yksityiset, olette jälleen enemmän kuin tervetulleita järjestämään kalenteritempauksia, teemalla vapaat kädet, ideat ilmaan ja tuumasta tohinaksi. Tehkäämme joulukalenterista yhdessä yhtä lämminhenkinen kuin edellisjouluinakin!

Marttimaisen tarinallisesti avattuna elävän joulukalenterin päivää voisi kuvata vaikka näin:

”Aamuaikaisella Martti vetää huopasaapikkaat jalkaansa ja kiiruhtaa kohti kylän vanhaa palotallia. Palotallilla on auennut kalenteriluukku, josta Mara löytää nuoruutensa ensimmäisen ihastuksen, Kertun potkukelkkailemasta kohti lyhdyin valaistua Seurataloa. Vaaleat kiharat kuurassa ja tonttulakki viehkeästi vinossa Kerttu hymyilee kameralle.

Martille valokuva toimii kuin helleaalto keskellä paukkupakkasaamua. Hän pyyhkii hiihdosta huopuneella kintaalla hikeä otsaltaan ja pistää lumikökkäreen sisään paidan kauluksesta. Sydän sykkii muistoissa ja ai kuinka vanha ajatus lämmittääkään. Vaan ei auta Martin jäädä auringonpistosta odottamaan, sillä päivän kalenteritempaus on tuossa koht´siltään alkamassa rukoushuoneella. Lisälämmön hän päättää hakea myöhemmin katsomalla kuvaa kylän nettisivuilta.

Vielä Martti kaivaa älykännykkänsä palttoon taskusta ja nappaa parit selffiet palotalliin rakennetussa kuvastudiossa. ”Vae tämmöne Photo Booth -miljöö”, hän mutisee hymynkareissaan. Onpa nyt veispuukissa Kertulle tuliaisia laitettavaksi. Hämmästyy pian.

Hämärässä aamussa mies jatkaa kohti adventtituokiota ja suunnittelee vielä Kyläpisteen ikkunan kohdalla jarruttavansa suksia vinkatakseen silmää Kertun kuvakopiolle.”

Eihän muistot haalistu! Tulkaa kaikki mukaan yhteiseen joulunodotukseen. Tässä ensimmäisiä päivämääriä ja osoitteita joulukalenterin rakentamiseksi:

  • Jouluiset valokuvat julkaistaan päivittäin vaihtuvaisesti Kyläpisteen ikkunassa (Vuolenkoskentie 1442). Kuvat toivotaan toimitettavan Kyläpisteelle tai osoitteeseen joulukalenteri(at)vuolenkoski.fi 30.10.2016 mennessä pienen kuvatekstin kera. Fotot saa toki itselle takaisin. Kuvia antaessa on hyvä miettiä etukäteen voiko kuvan julkaista myös vuolenkoski.fi -virrassa.
  • Haluatko järjestää luukkutempauksen? Kaikki matalankynnyksen ja korkeammankin orren ehdotukset otetaan ilolla vastaan! Lähetä ideasi, päivämäärä- ja kellonaikaehdotus sekä tapahtumapaikan osoite kalenteritytöille 30.10. mennessä yllä olevaan sähköpostiin tai puhelimitse Paulalle: 050 564 26 71.

 

Joulu, tervetuloa kylään!

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry