Jouluiset sanat ja sävelet täyttivät ikioman kirkon!

Neljäntenä adventtina täyttyi Koskenniskan rukoushuoneen, nykyisin jo paremmin kyläkirkon nimellä tunnetun jo liki 100 vuotta vanhan rakennuksen penkit ihmisistä kuulemaan Joulua sanoin ja sävelin –konserttia. Väkimäärä lähenteli jo 100 henkeä ja osa kulijoista saikin kuunnella ruokasalin puolelta konserttia. Lämmin, jouluinen tunnelma oli taattu tässä paikallisten musikanttien ja taitajien konsertissa, jossa kuultiin tuttuja jouluisia säveliä ja runoja yhteislauluja unohtamatta. Konsertissa ei tuskin kukaan välttynyt kyyneliltä, mutta ei myöskään naurun ja hymyn pilkahduksilta, sillä ohjelmassa oli niin hartaita ja koskettavia teoksia kuin myös iloisen reippaita joululauluja. Konsertti osoitti, että omalta kylältä löytyy lahjakkaita soittajia, laulajia ja lausujia.
 
Tämä konsertti oli myös ensimmäinen tilaisuus kylän ihan ikiomassa kirkossa, sillä Vuolenkosken kyläyhdistys oli ostanut juuri rukoushuoneen Suomen luterilainen evankeliumiyhdistykseltä. Tilaisuuden avauspuheenvuorossa kerrottiinkin, että kirkko rakennettiin aikoinaan vuonna 1919 kyläläisten toimesta talkoilla ja noin kymmenen vuoden päästä lahjoitettiin SLEY:lle. Vuodesta 1928 lähtien on kirkko siis toiminut Suomen luterilainen evankeliumiyhdistyksen alaisuudessa, paikallisen toimikunnan voimin.  Viime kesänä oli SLEY:n toimesta ehdotettu kirkkorakennuksen lunastamista omalle kylälle toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi. Kyläyhdistys koki kyläläisten tavoin kirkkorakennuksen arvokkaaksi ja tärkeäksi osaksi kylää, sen historiaa ja tulevaisuutta. Kirkkoa ei haluttu päästää julkiseen myyntiin ja sopimukseen päästiinkin kaupoista. Joulua sanoin ja sävelin olikin ikään kuin oman kyläkirkon ensimmäiset juhlat. Kyläkirkon toiminta jatkuu entiseen malliin ja seuraava tilaisuus onkin jo ensi sunnuntaina, kun perinteinen jouluaamun kirkko kerää kylän väen jälleen koolle.
 
Lämmin kiitos kaikille tilaisuudessa esiintyjille: te teitte jouluisesta, yhteisestä hetkestämme juhlan! Kiitos myös kirkkomme talkooväelle, joka mm. huolehtii aina lämmittämisistä niin, että meillä on mukava, lämmin tunnelma sekä keittää maittavat kahvit herkkujen kera, jotka kruunaavat tilaisuudet! Kiitos myös kaikille kyläkirkon hyväksi lahjoittaneille!
 
 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry