Tempaus nro 8. oli täynnä hyvää oloa!

Hyvää oloa, liikunnan iloa, hymyn pilkahduksia, lantion keinautuksia, reipasta askellusta, pieniä herkkutaukoja, mutta ennen kaikkea yhdessä oloa ja yhteisiä hetkiä! Seuratalolla vietettiin Runebergin päivää hyvinvointipäivän merkeissä ilman otsaryppyjä, yhdessä liikkuen ja oppien.

Iltapäivä alkoi pienimuotoisella luennolla erityisesti meille naisille tuiki-tärkeästä asiasta eli lantiopohjan hyvinvoinnista ja sen ylläpitämisestä elämän eri tilanteissa. Ajatuksia herättävän tietoiskun jälkeen alkoikin sitten "naisten discoilta", kuten Ann-Mari leikkisästi kutsuikin eli tanssillinen jumppa, jossa lantio sai liikettä joka suuntaan, samalla koko kroppa. Alku jäykkyyden jälkeen alkoi vähitellen niitä kuuluisia "mooveja" löytymään myös meidän kylän tyttöjen lanteilta, musiikki vei mukanaan ja hymyt nousivat poskille. Kun lantiot olivat notkistuneet ja mieli virkistynyt, olikin niskahartiaseudun työskentelyn vuoro ja jumppakepit napattiin matkaan. Jumitusta, jomotusta, jos jonkinlaista kolotusta löytyi keppiä pyöritellessä.  Keppijumpan jälkeenk päätettiinkin yhteistuumin pitää se herkkutauko ja ei tarvinnut kahta kertaa tätä jumppajoukkoa ohjata köökin puolelle herkuttelemaan tasavallan toskapiirakalla, Runebergin tortulla sekä pöydän terveellisemmän puolen mandariineillä ja siemenkekseillä. 

Jumpan ja liikunnan tuoma endorfiinipuuska tuplaantui herkkujen äärellä:  taas jaksoi jatkaa eli suunta kohti salia ja lihaskuntojumppaa steppilautojen parissa. Askellusta, askellusta eteen, sivulle, vasemmalle, oikealle, hipaisten, potkasten, polvea koukistaen ja niin edelleen. Kylläpä sitä voikin näin yksinkertaisesta saada hien pintaan ja kropan liikkeelle taas! Pitkän aherruksen jälkeen olikin ihanan loppurentoutuksen ja venyttelyn aika pilateksen ja joogan keinoin, jossa naiset saivat myös vinkkejä lantiopohjan jumppaan. 

Kiitos Ann-Mari ja Maaseutunaiset! Tällaisilla virkistävillä, yhteisillä hetkillä eletään taas monta arkista tuokiota eteenpäin hymyissä suin, kenties välillä lantiotakin keinauttaen! 

Kenties, toivoen, että näitä hetkiä sisältyy lisää kylämme vuoden 2017  100:an tapahtumaan!

Maaseutunaiset vinkkaa: Ann-Marin ohjaaman 10-kerran pilateskurssi alkaa 19.2 klo 17 Seuratalolla. 10 x kurssin hinta 100€/hlö. Käteismaksulla paikan päällä kurssin alussa. Kurssi toteutetaan mikäli osallistujia on vähintään 10 henkeä. Ohjaajana toimii fysioterapeutti, liikunnanohjaaja ja Pilates ohjaaja Ann-Mari Nordman.  Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset: Vuolenkosken maaseutunaiset ry. Minna p. 040-5574979 TAI minna.pekkola@vuolenkoski.fi

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry