Vuolenkosken oma Kylämatka -taulu tulee Vehnämyllyn seinään kesän aikana!

Olemme yhä kiihtyvän kehityksen keskellä. Viime vuosisata oli auton vuosisata. Naisen aseman muutos on meidän kaikkien silmissä suurempi muutosvoima kuin tiedotusvälineiden raju kehitys. Kieli muuttuu ajan mukana, yli 50 -vuotiaat ovat kadottaneet äidinkielensä, jonka oppi alle 5-vuotiaana. Kukaan ei puhu enää alkuperäiskieltä, alkuperäisellä tavalla.

Vuolenkoskella ollaan lähtemässä ”kylämatkalle”. Keräämme vanhoja tarinoita ja muistoja. Ne tuomme kaikkien nähtäväksi. Toivomme ihmisten kertovan ja jopa kirjoittavan muistikuvansa näkyville. ”Minä muistan” on iskulause, joka kajahtaa Iitissä ja laajemminkin. Vuolenkoskella ilmestyy kesäkuussa Katariina Hyytiäisen maalama kartta, johon on merkitty numeroituja paikkoja, jossa on tapahtunut ikimuistoisia tapahtumia. Kartan vieressä on tekstejä, jotka kartan vierellä voi yhdistää tapahtumapaikalle. Karjalohjalla vastaava ”Kylämatka-kartta” on saanut muistoja liikkeelle ja tarinoita on kasautunut röykkiöittäin. Niin meilläkin! Kohta me ymmärrämme ehkä paremmin, mitä meille on tapahtunut. ”Minä muistan” tuo hienot ihmiset näkyville paikallisille ja ohikulkijoille.

(kirjoittanut Seppo Seppälä)

Katariina Hyytiäisen maalaama Vuolenkosken oma Kylämatka -taulu tullaan kiinnittämään kesän aikana Vuolenkosken Vehnämyllyn seinälle. Pieniä omia muistoja, juttuja ja tarinoita kyläalueelta löytyvistä paikoista voi nyt jokainen kirjoittaa ylös. Nämä muistot voi palauttaa Kyläpisteelle, jossa ne kirjoitetaan puhtaaksi ja viedään myllylle. Kylämatka -taulun tarinat ja muistot vaihtuvat aina vähitellen antaen uusille jutuille tilaa. Kylämatkan ympärille puuhastellut ja ideoinut joukko kyläläisiä kannustaakin kaikkia jakamaan omia muistojaan! Kylämatka -taulun idean kylälle toi Seppo Seppälä.

 


 

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja, jalkahoitaja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja: Uusi parturi-kampaaja aloittaa lähiaikoina
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry