Turinatuvassa jouluiset muistot loivat tunnelmaa!

Turinatuvan pikkujoulut täyttivät Kyläpisteen tuvan niin, että takahuoneesta löydetty maitotankokin hyödynnettiin istuma-alusena. Jouluinen tunnelma oli taattu, kun liki parikymmenen osallistujan voimin kahviteltiin, laulettiin joulusia säveliä ja tietysti jaettiin mukavia jouluisia muistoja. 

Ohessa muutama jouluinen muisto, jotka kylätonttu Töpsykkä kirjoitteli ylös muisteloita kuunnellessaan:

"1904-luvulla kävin useana jouluna kummeillani Seppälässä Piilahdessa. Siell asui Aili ja Onni Seppälä. Sinne oli aina mieluisaa mennä ennen joulua. Sitä jännitti, mitä oli pukin paketissa. Kotimatkalla piti aina kurkata, mitä paketti sisälsi. Siellä oli aina jokin kiva lelu, kirja, omenoita, makeisia ja niin edelleen. Parhaimmat kaikista oli punaiset puiset kottikärryt sekä kaleidoskoppi. Joulun alusaika oli hiukan pitkästyttävää, koska sai luvan mennä käymään. Lähdin kotoa Letkulta metsäpolkua ensin Karkealammelle Saveniuksen (Hietala) ohi siitä Iiskolan pihan viertä, josta polku meni suoraan Piilahdentien poikki Seppälään, minne oli matkaa noin 2 kilometriä. Siellä oli silloin vielä tunnelmallinen vanha talo. Minäkin eräänä jouluna virkkasin kumisedälle kintaat ja -tädille patalapun. Kävin kummeilla sitten vielä aikuisenakin. He olivat niitä maanhiljaisia, kivoja ihmisiä."

"Äiti on kertonut minulle, että ollessani pieni, ehkä noin 5-6 vuotta leivoin joulupukille pipareita. Piparit laitoin sitten talteen laatikkoon. Vaari toimi tuolloin meidän perheessä joulupukkina ja se meni minulle ihan täydestä. Nuorempi velini ei vielä tiennyt, mikä joulupukki on ja joulupukin nähdessään huudahtikin: "Vaali, vaalii!". Minä olin kuin myrskynmerkki eikä pukki saanut leipomiani pipareita."

"Vuolenkosken koululla on ollut aina tapana rakentaa lava joulujuhlaa varten. Lava rakennettiin aina 5-6luokkalaisten poikien toimesta rehtorin ohjaamana. Lavan rakentaminen oli pojille tärkeä homma ja he olivat aina kovin tohkeissaan asiasta. Samoin joulukuusen hakeminen koulun lähimetsästä, maanomistajan luvalla koululle oli pojille yksi jouluperinne koulussa. "

Turinatupa jatkuu taas ensi vuonna aina kuun vimeisenä maanantaina eli seuraavan kerran tavataan Turinatuvan merkeissä Kyläpisteellä maanantaina 29.1 klo 13. Keväällä luvassa myös erilaisia teemapäiviä sekä perinteisesti kevätretki toukokuussa, jolloin huristellaankin Vesivehmaalle Antin automuseoon. 

Kuluneesta Turinatuvan syksystä kiittäen Paula & Tuire

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja, jalkahoitaja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja: Uusi parturi-kampaaja aloittaa lähiaikoina
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry