Huomenna mennään metsään! Suomen Luonnon Päivä on kylällämme ja sääkin tämän hetken ennusteen mukaan ihan kohdillaan. Luontokohde odottaa ja edelläkävijämäistä luonnonpuro- ja kala-asiaa on esillä. Katso ohjelma alta, pakkaa autoon, traktorin lavalle tai pyörän tarakalle lapset, appiukko, naapurit, kalakaverit ja kaikki ne muutkin, joille syksyinen luonto mielestäsi tekisi vallan terää, ja lähde retkelle haukkaamaan happea ja pullaa!

Nähdään siellä sitten!

Mistä on kyse?

Suomen  luonnon päivää vietetään tänä vuonna lauantaina 30.8.2014.

SLP_logo_sin iso

Maa- ja metsätalousministeriö on pongannut kylältämme valtakunnan tasoisesti kiinnostavan, edelläkäyntiä kuvastavan luontokohteen, mikä tuo maanlaajuisen Luonnonpäivän myös meidän kylälle.

Suomen luonnon päivä on Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton yhteishanke, johon osallistuu eri alojen toimijoita Martoista ministeriöihin.

Päivän tarkoituksena on suunnata katseet kauniiseen suomalaiseen luontoon, saada ihmiset liikkeelle ja jakamaan luontokokemuksiaan. Suomen luonnon päivä kiteytyy ajatukseen juhlistaa ainutlaatuista luontoamme, oivaltaa sen terveyttä ja hyvinvointia edistävä vaikutus ja vaalia sen tuomaa iloa. Ihmiset pyritään havahduttamaan luontomme tuottamien palveluiden tärkeydestä, sillä ilman puhdasta vettä, ruokaa ja ilmaa emme voi elää. Päivä on kuin tehty luontoretkeä varten, lasten kanssa seikkaillen tai luonnosta rauhaa ammentaen.

Suomen luonnon päivänä järjestetään retkiä ja tapahtumia eri puolilla Suomea - ja nyt siis myös meillä. Esimerkiksi Metsähallituksen luontokeskuksissa kansallispuistoissa ja niiden lähialueilla järjestettiin viime vuonna tapahtumia Saaristomereltä Tunturi-Lappiin.

Luonnonpäivää vietetään myös omalla kylällä!

Koko perheen luontoretki - Tutustu puroon, josta tuli taimenen koti

Puro on kalan koti – ainakin jos se on kunnostettu viihtyisäksi. Pato-oja kunnostettiin viime syksynä taimenta varten. Tänä keväänä puroon asetettiin mätirasioita ja nyt purossa ui jo 10-senttisiä taimenia. Parin vuoden päästä ne lähtevät syönnösvaellukselle Kymijoen Konniveteen, josta ne palaavat aikanaan kotipuroon kutemaan.

Kunnostuksista on kiittäminen Aito Taimen ry:tä. Ojaa ylös nouseville taimenille on luotu lepopaikkoja asettamalla kiviä sopiviin kohtiin virtausta. Lisäksi Pato-ojan pohjaa on sorattu, jotta pienet taimenet voivat kaivautua sinne suojaan.

Kunnostettu taimenpuro on tehnyt vaikutuksen. Maa- ja metsätalousministeriön edustaja on tutustunut kohteeseemme ja tunnustanut työn merkittävyyden kalateiden kunnostamisen ja luonnonkalakantojen suojelun näkökulmasta.

Tervetuloa tutustumaan Pato-ojaan!

Oppaat tulevat Aito Taimen ry:stä, ELY-keskuksesta sekä maa- ja metsätalousministeriöstä.

  • Aika: 30.8.2014 klo 11–15
  • Paikka: Pato-oja, kohdekartta (kansalaisen.karttapaikka.fi)
  • Reittiohje: Aja Vierumäeltä Vuolenkoskentietä 19 km, käänny vasemmalle Kanavantielle ja aja sitä pitkin noin 500 metriä. Käänny vasempaan Taipaleen tielle, aja sitä noin 3,5 km ja kääntyy oikealle Särkilahdentielle. Jatka ajamista noin 500 metriä. Kun saavut tierummun kohdalle, kohde sijaitsee 100 metriä alavirtaan. Tapahtuman järjestäjät ovat sinua vastassa.
  • Kahvi- ja tunnelmatarjoilu!

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry