Kylän raitilla todellakin tapahtui!

Kylän raitilla tapahtuu - tapahtuma toi lauantaina 14.5. kylälle taas monenkirjavan kattauksen äksöniä. Lista on hengästyttävän pitkä, joten poimitaan sieltä tänne nyt tähtikaartin kympin rivi:

1. Tuu tupahan -leivonnaiskisan voittoherkku ja tajunnantäräyttävä makuelämys. Lue testimaistajien analyysit alta.

2. Juujoojaa -sirkuslaiset, pomppomppomppulinna, mahtavasti kevättuulessa poskeen tarttuvat hattarahaituvat ja tietysti hassut höpöttelijäsedät.

3. Ari & Mari - nuorten työpalvelun ripireippaat jampat ja mankelin kesäviritykset. Työnäytöksillä vakuutettiin yleisö ja nyt ei muuta ku tilaukset vetämään!

4. Kilkkilän palkitut grillimakkarat - Paljon sinappia toiselle kyljelle, jotta jää toiselle laidalle tilaa Liljan aromikkaille kurkkulisukkeille.

5. Kansakoulun vintiltä auringon valoon kannettu kirppisaarteisto - Mää-en-kestää-miten- i h a n a t -ruusulautaset!

6. Pop up voffelibaarin nuori leipuritaituri ja just eikä melkein töpäkkä voffelitaikina.

7. Trubaduurien livesulosävelet ja suvi soit terassikahvittelijoiden ilona - Tätä meille lisää, Encore encore!

8. Ruisranteen limput, lärtsäkät ja pirtsakat, Saijan kaupanpäällishymyjä unohtamatta!

9. Kyläpisteen kevätsisustus, Aloevera -tuotteet, värikylläinen kukkaputiikki erikoisuuksineen ja oijoi, Tuiren tuoreet pullakahvit!

10. Tunnelma! Voihan sitä yrittää sanoiksikin pukea, mutta vain paikalle saapunut todella tietää mistä on kyse. Se on sellaista isoa hyvää mieltä, joka pujahtaa pumpun puoleiseen povitaskuun mukaan ja siellä lämmittäen nostattaa odotusta, josko taas kylällä kohta tapahtuis.

 

Palataksemme kohtaan yksi ja Tuu tupahan -nimikkoleivoksen julkistamismaistajaisiin:
Kaffinpaikan kauniit tytöt olivat pistäneet tiskit kukkuroilleen ja vatkaimet kuumiksi.

Tuu tupahan -tapahtuman nimikkoleivoksen voittoreseptiä oli kokeiltu ja nyt leivos oli yleisön edessä kaikessa houkuttelevaisuudessaan. ...eikä minkä tahansa yleisön vaan tällä kertaa todella vaativan maistelun alaisuudessa, sillä paikalle oli saapunut niin sanottu tosikäyttäjä, joka kuvasi suhdettaa leivonnaisiin muun muassa seuraavasti:

"Jos täytekakkua on tarjolla, en vain kerta kaikkiaan saa siitä tarpeekseni" ja "Kylläpä todella kävi tuuri, että saitte kaikkien aikojen leivosten syöjän tähän kilpailuleivonnaisen äärelle".

Voidaan siis todeta, että tämä nimimerkin "Kahvikupit uusiokäyttöön" - voittoresepti oli lauantaisessa koemaistatuksessa kovassa koetuksessa. Vertailupohjaa löytyi ja ensimmäinen haukku oli harras, joskin verratain suuri. Vierustoveri pääsikin toteamaan, että leivos lienee liian pienikokoinen tämän tasoiselle tosikäyttäjälle. Herkutteluhetkessä tuntemuksia avattiin myös kuvailuin: "Toimii teen kanssa", "Geliaakikollekin sopiva makea pala", "Kaunis esillelaitto", "Täyteläinen kinusti, kahvin vivahteita". Kouluarvosana ylettyi kiitettävään asti. Ysi puol ja olisittepa nähneet ilmeen!

Rinnakkaisarvio saatiin nuoremman polven makunystyröiltä: "Kasi, koska mummi tekee parempia" ja pistetäänpä tässä nyt samalla lämmin henkäys sinne mummilan suuntaan. Joskin epäreilua tuomarointia, sillä eihän ikinä oo mummia voittanutta.

Makean tunnelman päätteeksi maistajat lähettivät kesävuolenkoskelaisten terveiset kaikille teille sinne ja meille tänne: "Kiitos tästä aktiivisesta kylästä, emme lakkaa ihmettelemästä sitä, miten jaksatte aina järjestää kaikenlaista mukavaa!"

Näihin kuviin ja tunnelmiin - ja vielä erään Tuu tupahan -leivoskilpailusta kiinnostuneen lähettämä kuva loppukevennykseksi.

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry