Tänään tonttukoulun kotitaloustunnilla valmistetaankin hieman moternimpi herkku vaikkapa itsenäisyyspäivän pöytään, nam! Kotitalousopettaja Virpi Vatkaaja on nimittäin luvannut opettaa oppilailleen yhden oman suosikki kalalisukkeen juhlapöytään.
Tänään siis tehdään Kylmäsavulohihyytelö Virpin ohjeen mukaan:
Kylmäsavulohihyytelö (5-6annosta)
1kpl liivatelehti
150g kylmäsavulohta hienonnettuna
0,5dl tilliä hienonnettuna
200g valkosipuli tai ruohosipulituorejuustoa
200g smetanaa
1rkl sitruunamehua
ripaus sitruunapippuria
koristeluun tilliä, kylmäsavulohta ruusuiksi kieriteltynä, sitruunaviipaleita esimerkiksi
Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Vuoraa haluamasi vuoka, vaikka pieni kakkuvuoka kelmulla. Sekoita vatkaimeilla lohi, tilli, tuorejuusto ja smetana. Kuumenna sitruunamehu ja lisää kuivaksi puristettu liivatelehti joukkkoon. Sekoita huolellisesti sitruunamehuun liuennut liivate lohimassan joukkoon. Kaada massa vuokaan ja laita kylmään yön yli. Kumoa tarjoiluvadille seuraavana päivänä ja koristele.
(Reseptin lähde: Koivukummun emännän reseptivihkonen, jonne ohje on päätynyt aikoinaan jostakin lehtileikkeleestä)
Tonttu Töpsykkä seikkailee:
Tänään, kun menet Kylmäsavulohihyytelön tarvikkeita kaupasta etsimään, katseleppa tarkkaan, sillä Töpsykkä saattaa olla samalla reissulla kanssasi..