Virtuaalinen Tuu tupahan 2020

Nyt, kun tänä keväänä ollaan tehty huikea digiloikka eri elämänaloilla, niin myös tuttu ja odotettu kylämme asumisen tapahtuma, Tuu tupahan loikkaa digiaikaan tämän kesän osalta. Nyt on siis mahdollista leppoisasti ja turvallisesti omalta kotisohvalta päästä tutustumaan vuolenkoskelaisiin vakituisiin koteihin ja kesäkoteihin pienien videoiden merkeissä. Mielenkiintoisia, persoonallisia kohteita on liki kymmenkunta. Videoita tupsahtelee heinäkuun aikana kylämme sosiaaliseen mediaan, facebookiin ja instagramiin sekä myös tänne virtaan, joten pysyhän kuulolla. 

Vapaaehtoinen pääsymaksu Kyläkeskus -hankkeen hyväksi

Tuu tupahan -nettisarjan tuotot kohdennetaan vireillä olevaan kauppa-hankkeeseen. Niinpä Tuu tupahan -sarja on päätetty valjastaa seuraavalla tavalla: katsottuasi sarjan tai jaksoja, toivomme jokaisen katsojan käyvän merkitsemässä sarjan kannatusmaksun 10€ seuraavalle tilille:

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

viesti: Tuu tupahan 2020

tilinumero: FI2150690120076648

(Vuolenkosken kyläyhdistys ry:lle myönnetty keräyslupa ajalle 26.6. -25.9.2020 Lupa N:O = RA / 2020 / 762) 
 
Vuolenkoskella uskotaan yhdessä tekemisen voimaan. Tämä Tuu tupahan -videotempaus on yksi yhdessä tekemisen tapa, jolla pyrimme kartuttamaan kauppa-hankkeen kassaa. Kiitos jokaiselle, joka on talkoissa mukana, katsoo Tuu tupahan -sarjan ja käy jättämässä kannatusmaksun tilisuoritteelle. Toivomme sarjan myös antavan katsojalleen kuvan asumisesta Vuolenkoski-Koskenniskan kyläalueella. Tämä on hyvä paika olla ja elää.

Tuu tupahan siis ja nauti ihanan kotoisista vuolenkoskelaisista kodeista! 

1. Käpälämäki

Ihka ensimmäisen videon kotikohteena on rakenteilla oleva lapsiperheen hirsirakenteinen talo, joka on kuvaavasti saanutkin nimekseen Käpälämäki. Tässä kodissa on nimittäin perheen karvaisetkin kaverit ikiomalla huoneella, vau! 

käpälämäki

2. Karkelan pihapiiri

Toisen videon puutarhakohteena on Karkelan pihapiiri, jonka kenties muistatkin vuoden 2018 Tuu tupahan -tapahtumasta. Nyt pääsetkin kaikessa rauhassa tutustumaan ja kuulemaan tilan tarinan ja tutustumaan runsaaseen puutarhaan isäntäväen mukana! Kuten vuonna 2018 oli esittelyteksti lyhyesti: "Talo, navetta, puimala ja uijuijui mikä puutarha!"

Karkelan pihapiiri

3. Sarin ja Karin koti

Kolmannessa videossa pääsemme tutustumaan Sarin ja Karin ihastuttavaan kotiin. Maaseudulla voi asua näppärästi kylän palveluiden läheisyydessä, rantanäköaloilla, mutta kuitenkin omassa rauhassa rivitaloasunnossa. Astu sisään ja ihastu!

Sarin ja Karin koti

4. Koivukumpu

Neljäs video viekin meidät hirsirakenteiseen lapsiperheen kotiin koivujen keskelle. Perheen äiti on kotoisin kylältä. Perheen isä puolestaan löysi itsensä jo seurustelun alkuaikoina tuon tuosta erinäisistä kylätalkoista ja -puuhista. Talkoiden kautta kylä ihmisineen tulikin tutuksi ja tuntui oikealta paikalta omalle kodille.  Nyt on talkoissa mukana myös tomera pikku-emäntä.

Koivukumpu

5. Villa Vallis

Viides kotikohde kuljettaa meidät upeaan, kulttuurihistorialliseen kohteeseen, jota talon asukkaat kunnostavat. Riikan ja Hannun Villa Vallis on edesmenneen iittiläissyntyisen murretutkijan Aino Vallin entinen huvila. Talo sai nykyisen muotonsa 1920-luvulla, jolloin se rakennettiin sahan työntekijöiden asunnoiksi. Talon sisällä on vanhempi osa, joka on rakennettu 1840-luvulla. Villa Valliksen seinät kätkevät hirsien sisään lukuisten vuosikymmenten tarinat. Nyt tämä upea paikka, on Riikan ja Hannun kakkoskoti, jota perinnerakentajat ehostavat. Käykäämme sisään Villa Vallikseen! 

 
Aino Vallista voit lukea lisää muun muassa seuraavan Ylen artikkelin kautta: https://yle.fi/uutiset/3-8142855
 
 

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1442, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Kyläpiste palvelee
 

Ma 9 - 15  Kyläpiste avoinna

Ti  9 - 15  Kyläpiste avoinna, Hieroja, ajanvaraus

Ke 9 - 15  Kyläpiste soittoaika

To 9 - 15  Kyläpiste soittoaika

Pe 9 - 15  Kyläpiste soittoaika

La 9 - 15  Kyläpiste avoinna

 

Yhteystiedot:

Kyläpiste, Tuire, 044 788 7878

Osoite: Vuolenkoskentie 1442, 19160 Huutotöyry

Hieroja, Liisa, 040 500 6511, 

http://lihashuoltokuoppamäki.fi